Hoppa till sidans innehåll

Nya framgångar för paralandslaget

18 MAJ 2022 11:40
Efter framgångarna i Frankrike åkte paralandslaget vidare till Slovenien där VM-kvalet fortsatte. Elva svenska spelare deltog i Slovenia Open tillsammans med stora delar av världseliten.
  • Skapad: 18 MAJ 2022 11:40

Precis som i Frankrike lyckades några av svenskarna ta sig upp på pallen. Rutinerade Ingela Lundbäck slutade tvåa i rullstol klass 5 medan Anja Händén/Sam Gustafsson kom trea i mixeddubbel 14.

– Att Ingela tar medalj i Slovenien var väntat tycker jag. Anja och Sam gör sin första turnering tillsammans och är bland de lägst rankade i startfältet – en mycket positiv överraskning, säger paralandslagets förbundskapten Daniel Ellermann.

Emil Andersson följde upp sin semifinalplats i stående klass 8 i Frankrike med en kvartsfinal i Slovenien. För motståndet stod ”omöjlige” Didukh, Ukraina, som även blev slutsegrare i klassen.

– Emil gör två bra tävlingar och visar efter motgången i Tokyo att han vill tillbaka och slåss om medaljerna på kommande års mästerskap, säger Ellermann.

I Frankrike vann flera av våra yngre spelare mot betydligt högre rankade spelare och i Slovenien fortsatte svenskarna att ta skalper, bland annat besegrade Jonas Hansson världstvåan och europamästaren Montanus (NED) och Cajsa Stadler världsfemman och asiatiska mästarinnan Kunwo (KOR). Ellermann säger såhär om de fina resultaten:
– Flera av våra yngre förmågor visar att de tagit ett steg i sin utveckling och vinner nu matcher mot spelare i världstoppen. Det är ett mycket gott tecken. I framtiden tror jag vi kommer få se sådana vinster oftare och av flera av våra spelare.

– På det stora hela är vi nöjda med tävlingarna i Frankrike och Slovenien. Med trupper på över tio spelare per tävling är det ganska givet att inte alla åker hem nöjda. Men de flesta gör insatser och resultat som är förväntade och några sticker ut och gör mer eller betydligt mer än förväntat, avslutar Ellermann.

Spelarna i paralandslaget fortsätter en intensiv period, närmast med två SM-tävlingar och i juni månad står fystester, läger och två utlandstävlingar på programmet.

Samtliga resultat från tävlingen i Frankrike hittar du här.

Foto: ITTF

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info