Hoppa till sidans innehåll

Ja, till herrlaget till OS.

30 MAR 2016 15:42
På en presskonferens tidigare idag (onsdag) så meddelade Sveriges Olympiska Kommitté att det svenska herrlaget i bordtennis är uttagna till OS.
  • Skapad: 30 MAR 2016 15:42

Uttagningen av herrlandslaget som SOK har gjort gäller såklart under förutsättning att det svenska herrlaget kvalificerar sig via ITTF (kvalspel i Halmstad 12-16 april) och de krav som ställs rent sportsligt för OS-spel.

Denna uttagning gäller alltså inte i nuläget varken damlaget eller någon singelspelare utan där kommer SOK att invänta hur det går i kommande kvalspel innan en ny uttagning sker.

- Såklart är detta väldigt kul och det ser ju bra ut att vi ska få med ett lag bara på ranking på herrsidan men nu vi har fullt fokus på att prestera bra på kvalspelet i Halmstad. Vi hoppas såklart på en bra tävling och mycket folk i hallen som stöttar oss alla till framgång, hälsar Marcus Sjöberg förbundskapten för svenska herrlandslaget. 

Kvalspelet som går av stapeln i Halmstad 12-16 april är grunden för de olympiska spelen men därefter kommer det att kompletteras med spelare via världsrankingen. Alltså kan ett misslyckat kvalspel innebära att Sverige oavsett detta får med både spelare och lag till OS. 

Skribent: Max Ansbro

Liverapportering



pingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshop



stiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info