Hoppa till sidans innehåll

Kävlinge till Pingisligan!

04 APR 2016 08:52
Kävlinge lyckades i sista omgången av årets superetta för herrar säkra förstaplatsen i serien och på så sätt säkra avancemang upp till Pingisligan.
  • Skapad: 04 APR 2016 08:52

I en dramatisk slutomgång så lyckades Kävlinge BTK genom att segra över Köpings BTK samtidigt som Munkedals BTK förlorade mot Ängby/Spårvägen Elit B gå om just Munkedal och knipa seriesegern.

Seriesegrarna Kävlinge BTK som förra säsongen åkte ur Pingisligan har hela året haft som mål att vinna serien och göra besöket i Superettan till en kortvarig vistelse.

- Klart att vi går upp, Bengt Israelssson starke man och lagledare i Kävlinge tvekar inte på rösten gällande frågan om Kävlinge vill gå upp i Pingisligan.

Kävlinge har under säsongen endast spelat med fyra spelare totalt sett vilket inget annat lag varit i närheten av. Kävlinges lag besitter en enorm rutin i jämförelse med sina seriemotståndare. Denna gång var gammal äldst.

- Vi har genomfört en fantastisk säsong tycker jag. Vi har haft väldiga problem med sjukdom och skador och sjukdomarunder hela säsongen och inte minst nu inför helgen, Bengt Israelsson summerar Kävlinges säsong. Den sista helgen och dessa två sista matcher så hade vi bara Magnus Molin helt kurant och insatsen vi gör är helt enkelt strålande i mina ögon, Bengt Israelsson beskriver med stolthet i rösten sitt lags prestation.

- Skriv att vi kom direkt från vårdcentralen till Pingisligan det är kul. Man måste bjuda lite på sig själv, avslutar Bengt Israelsson samtalet med ett stort skratt.

Matchskillnad Kävlinge BTK:
An Shu, född 1975, 20-8
Magnus Molin, född 1979, 19-9
Mattias Stenberg, född 1976, 16-11
Kim Nylander, född 1987, 8-20 

Tabellen:
1. Kävlinge BTK 19 poäng
2. Munkedals BTK 18 poäng
3. Söderhamns UIF B 16 poäng
4. Eslövs AI BTK B 16 poäng
5. Ängby/Spårvägen Elit B 14 poäng
6. Lyckeby BTK 12 poäng
7. PK Smyg 9 poäng
8. Köpings BTK 8 poäng

PK Smyg  och Köpings BTK får ta nya tag i division 1 då deras sjunde respektive åttondeplacering betyder nedflyttning. Lyckeby BTK:s säsong fortsätter ett tag till då det nu väntar ett osäkert kvalspel om fortsatt spel i Superettan.

Serieinformation och tabeller 

Skribent: Max Ansbro

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info