Hoppa till sidans innehåll

Spännande i Helsingborg

2016-05-02 21:42

I semifinalen av Rekord mot Eslöv blev det oerhört spännande och jämnt. Lagens följdes åt till 3-3 då "sudden death" matcher fick skilja lagen åt.
  • Skapad: 02 MAJ 2016 21:42

Helsingborg en måndagskväll på vårkanten en bekant syn för Eslövs AI i semifinalsammanhang, BTK Rekord har nämligen de två senaste åren förlorat mot Eslövs AI i semfinal av herrarnas Pingisliga.

Rekordspelarna har uttryckt att de vet vilken nivå de måste upp till för att ha en chans och också verkat trott på sig själva när de sagt att de har chansen att vinna, även om det såklart kommer att bli svårt. Under måndagskvällen visade de för sig själva och alla andra att det faktiskt är möjligt.

Matchen inleddes bäst av gästande Eslöv som tog ledningen med 0-1 i lagmatchen genom Xu Hui:s seger med 3-0 över Andreas Törnkvist samtidigt som Robert Svensson kopplade grepp med en 2-0 ledning över Simon Arvidsson. Arvidsson gav dock inte upp och kunde vända på den berömda steken och vinna med 3-2. Det var inte sista gången den här kvällen Svensson skulle tappa en ledning skulle det visa sig.

Förlorad ledning, igen
Vid ställningen 2-2 i lagmatchen så lyckades gästernas Mattias Översjö vända på 1-2 underläge till 3-2 seger mot Andreas Törnkvist samtidigt som Svensson återigen förlorade en 2-0 ledning, denna gång mot Zhi Xu Wang. 3-3 i lagmatchen och "sudden death" matcher var att vänta.

Varje lag väljer ut två spelare var för att spela ett set mot motståndarna och om ena lagets bägge spelare vinner så segrar det laget, annars gör man om proceduren två gånger till. Skulle det då fortfarande vara oavgjort så väljer varje lah ut en spelare var för at spela ett (1) direkt avgörande set mot motståndarna om vilket lag som gå segrande ur matchen.

Lottningen föll som så att Rekords utvalda spelare Zhi Xu Wang ställdes mot Robert Svensson igen och Simon Arvidsson fick möta Xu Hui. Bortalagets Xu Hui som är seriens dominant kunde kontrollerat vinna över Arvidsson och det gav Eslöv slagläge, ledning med 3-4. Vinst för Svensson och första segern i semifinalserien skulle vara bärgad. Svensson spelade till sig 6 matchbollar men förlorade alla innan Zhi Xu Wang på sin första matchboll kunde vinna med 17-15. Kvitterat till 4-4. 

Ny lottning som dock föll ut på exakt samma sätt och en repris på första omgången av "sudden death" matcher.

Psyke av stål
Xu Hui kunde återigen kontrollera Arvidsson och vinna setet/matchen med 11-6 efter att ställningen varit 6-6. Skulle Robert Svensson stå pall för trycket efter flera förlorade underlägen? Med ett psyke av stål kunde Svensson manövrera ut rekordspelaren Zhi Xu Wang, ledningar för Svensson hela setet gav till sist 8-8 då eslövspelaren gjorde ett sista ryck vilket gav 11-8 seger i matchen som i sin tur gav Eslöv segern med 4-6.

Vilken dramatik och vilken match!
BTK Rekord-Eslövs AI 4-6

Returmöte i Eslöv på tisdag den 10 maj klockan 18.30 med Eslöv i ledningen med 1-0 i matchserien och ena benet i final.

Skribent: Max Ansbro

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info