Hoppa till sidans innehåll
Foto: Manfred Schillings

Sverige-Thailand, damer, VM

03 MAR 2016 09:43
Sverige som hamnade sexa i sin grupp möter här Thailand som hamnade femma i grupp B. Detta är en placeringsmatch om placeringarna 13-24. Vid förlust så är det färdigspelat för damerna för denna gång.
  • Skapad: 03 MAR 2016 09:43

Thailand har ett på pappret starkare lag än Sverige med två spelare på topp-100 av världsrankingen. Detta skulle visa sig vara en för svår uppgift för Sverige att klara av.

Sverige:
Matilda Ekholm (WR 78)
Linda Bergström (WR150)
Jennifer Jonsson (WR276)

Thailand:
Suthasini Sawatabutt (WR76)
Nanthana Komwong (WR83)
Tamolwan Khetkuan (WR143)

Sverige-Thailand 0-3
0-1 Ekholm-Sawatabutt 1-3
0-2 Bergström-Komwong 2-3
0-3 Jonsson-Khetkhuan 0-3 

Ekholm spelade stundtals bländande men efter en jämn inledning med varsitt set vunnet så tappade Ekholm lite av sin spelidé.

Ekholm-TTC16-0184
Bilden: Thomas von Scheele och Matilda Ekholm   Foto: Manfred Schillings

- Jag hade en sådan go känsla i kroppen att jag bara spelade och inte tänkte på min spelidé. Det var inte likt mig. Matilda Ekholm kommenterar sitt eget spel med ett klart missnöje.

Set tre poch fyra gick thailändskans väg och förlusten var ett faktum. Thailand i ledning med 0-1 mot Sverige.

I dagens andra match så fick Linda Bergström möta veteranen i det thailändska laget, Komwong. Bergström förlorade första set klart men vann sedan ett svängigt andraset med 11-6 och tog kommando över matchen vilket räckte enda fram till 2-1 ledning och matchboll. Tyvärr för Sverige sdel så gör Komwong en av sina bästa poäng på hela matchen och räddar denna för att inte bara vinna det fjärde setet utan hon storspelar i det avgörande setet och vinner stort. Thailand i en 2-0 ledning.

Jonsson-TTC16-0100
Bilden: Jennifer Jonsson      Foto: Manfred Schillings

Jennifer Jonsson fick i vad som skulle komma att bli dagens och detta VM:s sista match chansen mot Khetkhuan. Jonsson vann första set men tappade sedan lite av matchen och kom i underläge 1-2 i set men då lyfte sig JOnsson rejält och kunde efter strålande spel ta hand om det fjärde setet. Tyvärr så var det återigen thailändskan som kunde höja sig i skilje och kunde vinna det och ge Thailand segern med 3-0 över Sverige som därmed spelat färdigt för denna gång på VM.

- Jag är nöjd med insatsen av tjejerna även om det är svårt att vara helt nöjd då vi faktiskt inte vinner en enda lagmatch. Vi visste att det skulle vara svårt och vi möter bara klart högre rankade lag så jag är nöjd med insatsen men det är såklart tungt att vi inte fick med oss någon lagmatch alls, Thomas von Scheele förbundskapten för damerna kommenterar lagets insats på VM.

- Sen så är det ju bra av Matilda som får med isg par fina individuella segrar från tävlingen vilket såklart stärker henne framåt, von Scheele fortsätter sitt resonemang.

- Nu ser vi framåt mot OS-kvalet som blir vårens stora händelse, Jag kommer att planera min tid och damernas spel fullt ut utifrån det, Thomas von Scheele avslutar med fokus på framtiden. 

Skribent: Max Ansbro

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Sweden Tour, Rekordspelen
25-27 september, Helsingborg
Resultat
Webbsändningar
Aktuell poängställning

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info