Hoppa till sidans innehåll

EUROPAMÄSTARE

16 JUL 2019 16:36
Truls Möregårdh vinner vinalen på Ungdoms-EM i den tjeckiska staden Ostrava med 4-1 i set över Yu Khinhang från Azerbaijan och är i och med det bäst i Europa för juniorer!
  • Uppdaterad: 16 JUL 2019 16:36

FINAL
Truls Möregårdh-Yu Khinhang, Azerbaijan 4-1
(11-8, 12-10, 11-3, 12-14, 11-9

En väldigt bra finalmatch där Möregårdh skapade stora problem för sin motståndare med sitt aggressiva spel och inte minst med sina servar. Möregårdh vann två jämna set innan han stack ifrån rejält i det tredje som togs hem med klara 11-3. I det fjärde setet följdes spelarna åt men med litet övertag för svensken som till han förverka två stycken matchbollar innan setet gick förlorat med 12-14. 

Truls som förlorade finalen förra året kan man kanske tro blev nervöd då. Men om så var fallet så märktes intet. En ren uppvisning i konstslag och variation på en nivå ingen annan junior varken i Europa eller troligtvis världen besitter. 10-6 och fyra matchbollar och först då såg man tecken på nerver hos svensken och först vid 10-9 kunde matchbollen slås in.

Seger för Möregårdh som sällar sig till en väldigt framgångrisk skara spelare som tidigare vunnit Ungdoms-EM.

- Truls låser honom i serve och retur. Desto längre matchen gick desto bättre returnerade Truls och det var otroligt viktigt då han (Yu) är riktigt vass om han vet vad som ska ske, säger coach Tobias Bergman.

- Riktingarna på förstaattaken från Truls byggde upp lägena och gav honom den matchbild han önskade. Truls har hanterat pressen på honom från alla kring att han ska vinna detta UEM på ett superbra sätt, superbra räcker knappt, avslutar en väldigt glad Tobias Bergman.

Huvudpersonen själv, vad säger han?
- Det här betyder jättemycket för mig. Det är väldigt stort att vinna EM och speciellt då jag förlorat i finalen tre år i rad så känns det extra skönt, säger Truls om segern. 

- Jag hade ganska bra kontroll på honom hela matchen och det var egentligen endast i kvartsfinalen (mot Let Katsman, Ryssland) som jag det var riktigt jobbigt. Det är väldigt kul att spela EM och trots att alla förväntar sig att jag ska vinna så är det mest kul, fortsätter Truls innan han skyndar iväg till föräldrar och lagkamrater.

Stort grattis Truls!

HEJA SVERIGE och HEJA TRULS!

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info