Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: KARL NILSSON

Para-VM:Sammanfattning

11 NOV 2022 15:42
För svenskt vidkommande tog VM-spelandet slut igår (10/11) i och med ANja Händén och Emil Andersson förluster. Vi lyssnar in förbundskaptenens sammanfattande ord.
  • Skapad: 11 NOV 2022 15:42

VM spelades med nytt spelsystem som innebar: utslagning direkt, färre deltagare och endast fyra seedade spelare per klass. Alltså mycket nytt under detta mästerskap.

Sveriges stora VM-trupp innehöll fem stycken debutanter som alla för första gången skulle få chansen att visa upp sig på ett VM. Spännande och lovande för framtiden.

Sverige hade en (Ingela Lundbäck) spelare seedad att nå semifinal men förhoppningar om att i alla fall få till minst en till placering som ledde till medalj. Resultaten uteblev dock och när medaljerna delades ut var det helt utan svenskt deltagande.

– Det var ett väldigt tråkigt sammanlag resultat för vår del. Jag tycker att vi kanske förtjänar mer än vad vi får med och oss. Att vi inte lyckas förvalta de ledningar vi har i vid väldigt många tillfällen är surt och det påverkar såklart slutresultatet. säer förbundskapten Robert Svanberg.

– Våra fem debutanter visar utan att få med sig resultaten att de är för att stanna och har på ett VM att göra. Med sikte på framtida mästerskap så är det positivt även om spelarna själva såklart väldigt gärna hade tagit medalj nu direkt, fortsätter Svanberg. 

Vad finns det att lära från detta mästerskap?
– Vi måste anpassa oss til det nya spelsystemet. Vi måste också bli bättre på att komma igen om det börjar gå lite dåligt i truppen, det är svårare för debutanterna än för de andra men här kan vi bli bättre tycker jag, säger Svanberg. Emil (Andersson) är väldigt nära att verkligen lyckasi singel trots att han var nedstämd efter dubbelförlusten några dagar innan men sen så har han varit med ett tag också, fortsätter Svanberg.

Framåt: Vad händer då?
– Inför EM nästa år så måste vi jobba fram bra dubbelpar och det är med sikte på Paralympics 2024, där vi har stora chanser om vi hittar rätt. Vi måste också öka på våra individuella rankingar så att vi kvalar in till pAralympics, berättar Svanberg innan han avslutar:
– Jag tror att detta mästerskap har varit väldigt nyttigt och att vi som ledare och spelare kommer komma stärkta ur detta.

Semifinaler och finaler med medaljceremonier fortsätter under helgen där Ingrig Bogren är med som domare, sista kvarvarande svensk denna gång.
Tack och adjö till Granada, Spanien, för ett strålande genomfört arrangemang trots de uteblivna svenska medaljerna.

Eventsida VM
Lottning och resultat
Bilder, Svenska Parasportförbundet  

Robert Svanberg har under mästerskapet fått hjälp med coachningen av Simon Nilsson och Anders Sjöstedt samt av naprapat Daniel Pettersson.


Bild: Anders Sjöstedt Foto: SVensk Parasport


Bilden: Simon Nilsson Foto: Svensk Parasport

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan herrar
6 december kl. 18.30
BTK Rekord - BTK Kävlinge 
Eslövs AI BTK - Söderhamns UIF 
Halmstad BTK - Munkedals BTK 
Västers BTK - Spårvägens BTK 

Evenemang

Ungfoms-VM, Tunisien
4-11 december
Eventsida med resultat

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info