Hoppa till sidans innehåll

Premiär för Pro Series

16 FEB 2021 19:20
Pro Series startar imorgon (17/2) med första deltävlingen för herrar som går av stapeln i Eslöv medan damerna spelar sin första i Halmstad nästa vecka.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2021 19:20

Pro Series är en inbjudningstävling där åtta spelare (herrar) eller sex spelare (damer) möter varandra under två till tre dagar. Syftet med turneringen är att erbjuda svenska toppspelare möjligheten till bra matcher mot starkt motstånd på hemmaplan. SBTF upplever att behovet av matchspel i dessa tider är extra viktigt. I vissa fall kommer startfältet vara starkare än vid andra och det kommer bland annat vara avhängt på den internationella kalenderns tävlingsspel samt övrigt ligaspel och då inte bara i Sverige. 

Spelschema och spelsätt 
Åtta spelare möter varandra i femsetsmatcher där de fyra högst placerade går till semifinal och de spelare som placerat sig mellan plats fem och åtta spelar en placeringsmatch. Vid samma antal delsegrar avgörs placeringen av setskillnad följt av bollskillnad. 

Spelet pågår över tre dagar (cirka klockan 10.00-17.00), alla matcher spelas på ett (1) bord med rullande schema. Detaljerat spelschema anslås senare. 

Deltagare 17-19 februari 
Khaled Assar, Egypten 
Daniel Gonzales, Puerto Rico 
Ibrahima Diaw, Senegal 
Borgar Haug, Norge 
Pär Gerell, Sverige 
Hampus Söderlund, Sverige 
Elias Ranefur, Sverige 
Viktor Brodd, Sverige 

Ersättning 
Varje deltagare kommer att erhålla en startavgift och sedan prispengar efter prestation 
– Prispengarna kommer att vara lika för både herrar och damer vilket varit en självklarhet för SBTF, säger Max Ansbro, projektledare för Pro Series och tillägger: 
– Totalt kommer det att delas ut över 500.000 kr i prispengar. 

Finansiering 
Pro Series är till stora delar finansierat via ett antal olika partners kring arrangemanget och dess rättigheter.  
– Det är en stor investering av SBTF för att lyfta bordtennisen för damer där vi under året kommer att presentera en utökning av detta koncept direkt kopplat till internationell bordtennis på fler områden än tävling som vi ser fram emot att presentera närmare längre fram, säger Max Ansbro.  

Spelplats 
Tävlingen kommer att spelas i Blomsterbergshallen i Eslöv den 17-19 februari. Övriga deltävlingar för herrar kommer även de att spelas i Eslöv medan damerna kommer att spela i Halmstad och då primärt i Halmstad Arena. 

Media 
More och TV4 har förvärvat rättigheten till att sända Pro Series vilket innebär att cirka 250-300 timmar bordtennis kommer att sändas live i svensk TV.  
– En helt avgörande faktor för att få till detta koncept var att erbjuda matcher inte enbart mellan svenska spelare utan även med utländska toppspelare, säger Ansbro.  

Pro Series kommer att sändas både via TV4 Sportkanalen och C Mores sportkanaler. Denna första deltävling kommer i sin helhet att sändas på Sportkanalen. Tablå och abonnemang hanteras av C More och TV4.  

Ett stort tack till alla partners och då inte minst Eslövs AI och Halmstad BTK som är ovärderliga i det lokala arrangemanget.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering


Pingisligan by STIGA
Semifinal 3, Damer, lördag 8/5
Köpings BTK Dam-Halmstad BTK

Semifinal 1, Herrar, lördag 8/5
Halmstad BTK-Eslövs AI BTK

pingiskanalen

Pingisligan by STIGA
Semifinaler
Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info