Hoppa till sidans innehåll

Rumänien starkast i landskampen

25 SEP 2020 16:27
Igår torsdag spelades det en vänskaplig landskamp mellan Sveriges och Rumäniens kadett- och juniorlandslag. Matchen spelades i Klippan och och efter dryga tre timmars spel stod Rumänien som segrare i båda bataljer.
  • Skapad: 25 SEP 2020 16:27

Ett nytt spelsystem testades som innebar att alla matcher spelades i tre set med golden point vid 10-10 (endast en poäng behövs för att vinna setet). Varje set var viktigt eftersom det gav en poäng till lagmatchen. Om lagmatchen hade slutat 9-9 skulle en dubbel ha avgjort men så var inte fallet i varken kadett- eller juniormatchen.

Coacher för Sverige var ungdomslandslagets förbundskapten Tobias Bergman tillsammans med Mattias Ekdahl. Nedan finner ni Tobias kommentarer från landskampen.

Kadetterna förlorade matchen med 9-15 men trots det är Tobias ganska nöjd med insatsen.
– På tjejsidan står vi upp jättebra och vi vinner faktiskt den kampen och det måste jag säga var lite över förväntan. Pojkarna misstänkte vi att det skulle bli väldigt tufft för och där går vi 2-10 i set. Jag tycker inte att det betyder att vi är dåliga utan snarare att rumänerna är väldigt vassa. I början av matchen står vi upp bra, framförallt stod David upp bra mot europaettan Darius Movileanu men mot slutet tröt orken och då rann det iväg lite väl snabbt.

På juniorsidan blev det också förlust, här med 8-16 men trots det fanns det flera ljusglimtar att komma ihåg.
– Jätteplus att Rebecca slår Zaharia som vann Ungdoms-EM förra året. Rebecca förlorade första set med 3-11 men jobbade sig sedan in i matchen och vann de två avslutande seten efter övertygande spel. Jag tycker att vi skulle ha vunnit lite fler set med oss. Vi gick 3-3 mot Singeorzan och mot just henne hade jag hoppats på bättre resultat.
– Killarna var helt klart en missräkning att vi gick 3-9 i den matchen. Daniel spelar helt okej och går 3-3 men Charlie och Max går tillsammans 0-6 och det har vi inte råd med om vi ska kunna utmana dem på allvar.

Motståndarna Rumänien håller högsta möjliga nivå och laget kryllade av medaljörer från de senaste ungdomsmästerskapen.
– De håller högsta möjliga europeiska nivå. Det finns många anledningar till att vi vill spela mot utländskt motstånd och en av dem är givetvis att möta bra spelare. Nu fick vi tack vare detta samarbete möjlighet att möta 4-6 spelare på topp-8 i Europa och dessutom på hemmaplan, bättre blir det inte.

Kring motståndarna säger Bergman såhär:
– Vi hade gjort hemläxan bra och studerat spelarna noga så innan matchen var jag ganska övertygad om att de är mycket bättre att styra duellerna dit de vill än vad vi är. Bland kadettkillarna är det väldigt stor skillnad fysiskt och det bidrar till att de är mer kraftfulla i sina slag vilket så klart är en fördel.
– Om vi kikar lite på de rumänska tjejerna så riskminimerar de sitt spel på ett effektivt sätt. Jag tycker att det är en högre svårighetsgrad i våra tjejers spel medan rumänerna är säkrare och överraskar mindre vilket är en vinnande väg för deras del.

Samarbetet med Rumänien är bara i sin linda och framöver kommer det bli fler landskamper men även läger-
– Vi åker till Rumänien om två veckor för läger så det är nästa steg i samarbetet. Jag tror att utbytet av kunskap och erfarenheter är jätteviktigt. När spelarna lär känna varandra mer och mer så tror jag att det kommer lossna på allvar.

Hur kommer vi då i kapp rumänerna?
– Det är fullt möjligt för oss att på kanske ett års sikt täppa till glappet som just nu finns mellan oss och då framförallt på killsidan men då krävs det hårt jobb. På tjejsidan spelar vi faktiskt 12-12 så att tala om ett glapp där tycker jag inte riktigt stämmer men givetvis är vi inte nöjda utan kommer fortsätta jobba hårt.

Resultaten från landskampen hittar ni här.

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringPingisligan by STIGA, herrar
Omgång 3, tisdag 20/10, 18.30
Söderhamns UIF – Eslövs AI BTK
Lyckeby BTK – Falkenbergs BTK
Halmstad BTK – Munkedals BTK
BTK Kävlinge – Spårvägens BTK

pingiskanalen

 Pingisligan by STIGA, herrar
Omgång 3

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info