Hoppa till sidans innehåll

Stellan Bengtsson återvänder som coach

22 OKT 2021 11:49
Singelvärldsmästaren från 1971, Stellan Bengtsson, förstärker coachbänken som assisterande tränare till Jörgen Persson under individuella bordtennis-VM som spelas i Houston, USA 23-29 november 2021.
  • Skapad: 22 OKT 2021 11:49

Stellans vinst i japanska Nagoya 1971 var Sveriges första individuella guld på ett VM. 20 år senare i Chiba, även det i Japan, segrade en då 25-årig Jörgen Persson. Nu kommer båda alltså sitta på bänken tillsammans för att leda det svenska landslaget till nya framgångar.

– Stellan kommer bidra med ett enormt kunnande, erfarenhet som tränare och mycket energi. Vi tänker ganska likt varandra och jag är övertygad om att han kommer kunna hjälpa laget inom många områden, säger herrarnas förbundskapten Jörgen Persson.

Jörgen Persson hade själv Stellan som coach under flera av sina aktiva år och efter respektive karriärer har vänskapen mellan de båda stjärnorna bestått.

– Jag har väldigt mycket kontakt med honom och när jag frågade om han ville vara med som assisterade coach under VM behövde han inte lång betänketid. Stellan bor dessutom i USA så det passar bra även rent logistikmässigt då han gärna undviker att flyga, fortsätter Jörgen.

Stellan är sedan drygt 15 år tillbaka bosatt i San Diego på USA:s västkust där han tillsammans med sin fru Angie driver en pingisklubb.

– Stellan har aldrig lämnat sporten utan jobbat som tränare hela tiden och är runt mycket på tävlingar och coachar. Med dagens teknik är det enkelt att följa all internationell bordtennis vilket jag vet han gör så även om han aldrig träffar spelarna så vet jag att han har extremt bra koll på dem, avslutar Jörgen.

Individuella bordtennis-VM spelas ojämna år och denna gång hålls mästerskapet i George R. Brown Convention Center i Houston, Texas, USA. Mästerskapet startar tisdag 23 november och avslutas måndag 29 november.

Den svenska truppen till VM i Houston (aktuell världsranking inom parentes):
Herrar
Mattias Falck (9)
Kristian Karlsson (28)
Jon Persson (44)
Anton Källberg (51)
Truls Möregårdh (79)
Damer
Linda Bergström (79)
Stina Källberg (172)

Foto: Bildbyrån

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Junior-VM 2021
2-8/12, Vila Nova de Gaia, Portugal
Information
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop



stiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info