Hoppa till sidans innehåll

STIGA Sports formar framtiden – den unika stommen Cybershape utmanar pingisvärlden

01 NOV 2021 10:38
Måste ett pingisracket vara runt? STIGA Sports har under lång tid arbetat för att bryta normen i syfte att skapa en helt ny spelupplevelse och lanserar nu den unika, sexkantiga bordtennisstommen Cybershape.
  • Skapad: 01 NOV 2021 10:38

Detta inlägg kommer direkt från Svenska Bordtennisförbundets samarbetspartner STIGA Sports som vi är stolta över att samarbeta med. STIGA har utvecklat en ny stomme med unik utformning och design och det tillsammans med svenska landslagsspelare. Det tycker vi är en nyhet för pingissverige och alla andra och därför delar vi denna nyhet med glädje!

Pingisracketar har i stort sett haft en och samma form sedan 1880-talet. STIGA Sports som har försett pingisspelare med bordtennisprodukter av högsta kvalitet sedan 1944 har länge utvecklat, testat och förfinat detaljer för att hitta nya lösningar som förbättrar dagens spelegenskaper. Resultatet mynnade ut i inget mindre än Cybershape – en sexkantig stomme med en större sweetspot högre upp på bladet där majoriteten av spelarna får till sin optimala träff. En stomme vars form inte synts på marknaden tidigare och som öppnar upp för en helt ny spelupplevelse.

– När vi utvecklade Cybershape var det viktigt att formen inte påverkade stommens känsla på ett negativt sätt. Eftersom känslan i en stomme är väldigt subjektiv och olika spelare har olika preferenser testar vi inte bara våra stommar på professionella spelare, utan vi studerar dem även i testlabb för att få data som inte innehåller personliga preferenser. Vi bestämde oss tidigt för att Cybershape skulle vila på testresultat och en objektiv bedömning snarare än subjektivt tycke och smak, säger Filip Wirström, produktchef Bordtennis på STIGA Sports.

Forskningen och studierna för Cybershape har varit ett pågående projekt i STIGA:s stomlabb i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och STIGA:s professionella bordtennisspelare. Utvecklingsarbetet har inneburit tester av hundratals olika former med små justeringar för att hitta den perfekta formen. Då känslan i en stomme är tätt förknippad med ljudet och vibrationerna vid bollträff har mätningar gjorts för att se hur dessa påverkar spelegenskaperna. Mätningarna visade att Cybershape har ett mer linjärt frekvenssvar än en traditionell form och transporteras på ett annorlunda sätt ut i skaftet och handen vid tillslag, vilket skapar en unik spelupplevelse.

– På STIGA Sports är innovation ett genomgående inslag i vårt arbete och det är fantastiskt roligt att det arbetet resulterat i en helt ny visuell identitet för en bordtennisstomme och samtidigt en helt ny spelkänsla, säger Andreas Zandrén, VD på STIGA Sports. Med Cybershape tar STIGA Sports klivet in i framtiden med en ny form som utmanar pingisvärlden.

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Bordtennis-VM 2021
23-29/11, Houston, USA
Information
Resultat
Webbsändning (bord 1-2)

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info