Hoppa till sidans innehåll

Stopp för både Kristian och Falck

20 JUL 2022 16:41
Kristian Karlsson förlorade mot Liang Jingkun, där kinesen gjorde det svårt för svensken. Mattias Falck vann över Nuythinck i fyra raka men föll i sin andra match mot japanen Shinozuka och båda är utslagna.
  • Uppdaterad: 20 JUL 2022 16:41

Två kineser blev en för mycket. Efter vinst över Wang Chuqin fanns förhoppning om att även få revansch på Liang Jingkun.

Det var i första set som Kristian hade chansen att sätta sin prägel på matchen. Kristian hade som mest 8-4. Vid 9-7 tog Liang tre raka poäng, Kristian kvitterade till 10-10, men lyckades inte hålla emot den hårt attackerande kinesen.

– Det är så oerhört viktigt att få ledning och kunna sätta press på kineserna, sade Jörgen Persson.

Här hade matchen fått en annan utveckling om Kristian lyckats hålla undan och kunnat sätta press på Liang. Då hade han definitivt varit mer mänsklig.

I de två följande seten följdes spelarna fram till mitten. Både i andra och tredje fick Liang ett litet övertag till 8-6, som Kristian inte hade kraft att reparera.

– Kristian spelade bra, men kanske funderade han för mycket på att han tappade första set, sade Jörgen Persson.

Han får ta med sig det positiva att ha slagit världstian.

Det är en del märkliga resultat, men så beror det ju en del på olika spelstilar och kopplingen vänster-/högerhänta. Resultaten visar hur jämnt det är mellan de bästa i världen och att det är mycket dagsform som fäller avgörandet.

Truls Möregårdh besegrade Liang Jingkun men förlorade till Wang Chuqin. Kristian Karlsson gjorde tvärt om, slog Wang men förlorade mot Liang.

 

Mattias föll i Feeder

Mattias Falck, som i sin första match spelade långt ifrån optimalt, men ändå lyckades vinna mot Amir Hossein Hodaei, Iran med 4-1 även om samtliga vinstset blev jämna, visade upp ett helt annat register mot Cedric Nuytinck, Belgien.

– Här spelade Mattias väldigt bra, var aggressiv och låg på. Gav inte belgaren någon tid eller något utrymma att kontra, sade Jörgen Persson.

Visserligen ganska jämna set med 4-0 var mycket stabilt och forehandattackerna satt djupt och hårt i belgarens bordshalva.

Det fanns stora förhoppningar om att Mattias Falck också skulle klara nästa hinder i form av Hiroto Shinozuka, Japan.

Det började bra. Efter 11-9 i första gick Mattias fram till 6-3 i andra. So far, so good, som man säger.

Därefter kom japanen igen starkt och tvingade Falck till en hel del misstag. Visserligen var Mattias i ledningen med 8-7 men resten av poängen gick till Shinozuka.

– Mattias förlorade till Shinozuka i en Feeder-tävling i San Fransisco. Hade varit viktigt att få med sig 2-0 i set, sade Jörgen Persson.

I tredje ryckte japanen efter 5-5 och skaffade sig 2-1 i set. Mattias kom tillbaka och spelade upp en riktigt bra offensiv i fjärde som gick till svensken med 11-4.

I femte styrde Hiroto Shinozuka spelet fram till 9-4. Dä svarade Mattias för en riktigt bra upphämtning, men längre än 8-9 kom han inte. Ungefär samma i sjätte. Från 1-6 svarade Mattias för en fin upphämtning fram till 6-6, men åter fick japanen luft under vingarna och skaffade sig några bollars övertag och segern skrevs till 4-2 i set.

– Det är lite mycket upp och ner i Mattias spel. Har svårt hålla en jämn nivå, vilket är nödvändigt, sade Jörgen Persson.

Därmed är Sveriges saga all såväl i WTT Champions som WTT Feeder i Budapest. Hur ser det ut nu fram till EM i München 13-21/8? Några kommer spela en WTT Contender i Tunisien och därefter ska man ladda batterierna på hemmaplan.

– Vi har läger 31/7-5/8 i Österåker och det ser lite olika ut. Spelet finns, det gäller bara att få ut det när det gäller, sade Jörgen Persson.

Det blir viktiga detaljer att slipa på under tiden fram till EM.

 

Resultat

WTT Champions

2:a omgången

Onsdag 20 juli, kl. 14:50

Kristian Karlsson-Liang Jingkun, Kina 10-12, 6-11, 6-11

WTT Feeder

Onsdag 20 juli

3:e omgången (1/16)

Mattias Falck-Hiroto Shinozuka, Japan 11-9, 8-11, 6-11, 11-4, 8-11, 8-11

2:a omgången (1/32)

Mattias Falck-Cedric Nuytinck, Belgien 11-8, 11-6, 11-8, 11-8

Foto: WTT

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info