Hoppa till sidans innehåll

Storslam för Jörgen Persson på ETTU:s årsmöte

17 SEP 2020 13:24
Den 16 september avhölls European Table Tennis Unions årsmöte, ETTU-kongressen. Glädjande för svensk del var att Jörgen Persson omvaldes till ITTF:s Board of Directors.
  • Skapad: 17 SEP 2020 13:24

Kongressen var tänkt att gå av stapeln i samband med europamästerskapen i Warszawa, Polen. Dock ställdes mästerskapet in på grund av coronapademin varpå den fick hållas digitalt. Ryssen Igor Levitin valdes som enda kandidat till presidentposten där han efterträdde holländaren Ronald Kramer som innehavt ämbetet sedan 2013.

Kongressen blev ur svensk synvinkel en stor framgång då Jörgen Persson glädjande nog blev omvald som europeisk representant i ITTF Board of Directors.
Svenska Bordtennisförbundet har nominerat ett flertal kandidater till ETTU:s olika kommittéer och besked kring detta beräknas komma den 25:e september.
– Ur ett globalt perspektiv är det viktigt att Europa förblir en stark kraft i bordtennisvärlden. Att ständigt utvecklas och samarbeta är framtida nyckelfaktorer för vår sport. Jag kommer att använda all den erfarenhet jag har fått
genom min tidigare karriär till att fortsätta driva den processen framåt efter bästa förmåga, säger Persson själv kring arbetet i ITTF Board of Directors.
 
Viktigt med internationell närvaro
Att ha representation internationellt är något som visat sig vara väldigt viktigt. 
– Jörgen erhöll flest röster av alla kandidater – ett kvitto på att Sverige är en röst det lyssnas på. Förutom det har vi aktivt nominerat kandidater till nästan alla kommittéer inom det europeiska förbundet. Det har sagts tidigare men tåls att upprepas, internationell närvaro är mycket viktigt. Att vara med där de stora besluten fattas gör att vi hamnar i framkant i ett flertal frågor. SBTF har också en tydlig strategi att söka och genomföra internationella evenemang och inte minst då är en synlighet på den internationella scenen en nödvändighet, säger SBTF:s ordförande Petra Sörling. 

Förutom Petra Sörling representerades SBTF av sportchef Mikael Andersson, herrarnas förbundskapten Jörgen Persson och förbundschef Thomas Buza.

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info