Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för utbildningen Bordtennistränare bas

22 FEB 2021 13:47
SBTF:s, digitala tränarutbildning – Bordtennistränare bas – har funnits tillgänglig sedan december 2020. Målgruppen för utbildningen är nya tränare, som vill få stöd, tips och råd i sin roll men också för dem som behöver inspiration och nytändning.
  • Uppdaterad: 22 FEB 2021 13:47

Vilken målgrupp är egentligen ”nya” tränare? Alltifrån ungdomar, föräldrar, tidigare outbildade mer erfarna tränare, till seniorer och veteraner – alla kan gå ”Bordtennistränare bas”.

– När vi har tagit del av de utvärderingar som hittills kommit in har vi sett att även de som är erfarna som tränare kan ha glädje av den digitala utbildningen. Det kan ha att göra med att man genomgått tränarutbildning för många år sedan och nu behöver få ny energi och inspiration, berättar utbildningskoordinator Marit Brodd Almgren.

Från Svenska Bordtennisförbundets håll menar man att den digitala utbildningsmodellen gör att det är en låg tröskel med relativt begränsad (< 10 timmar) tidsåtgång, det borde locka även dessa tränare och ge dem den nytändning som de efterfrågar och behöver.

I utbildningen finns en övnings- och träningsbank bestående av 80-talet övningar. Övningarna består av alltifrån lekövningar till övningar för att träna balans, koordination, styrka och bordtennisteknik.

– Vi har insett nu att övningsbanken har varit placerad på, ett för användaren, inte helt logiskt ställe och informationen kommer vi därför att förtydliga i utbildningsportalen. Att få tillgång till en stor övningsbank är viktigt för att som tränare inspireras och ges möjlighet att utveckla träningspassen, fortsätter Marit.

För att avsluta utbildningen skickar deltagaren en inlämningsuppgift som består av planering av två olika träningspass utifrån givna förutsättningar. När inlämningsuppgiften är godkänd får deltagaren ett diplom som bevis på att utbildningen är genomförd.

– I dessa pandemitider behöver vi alla tänka om och tänka nytt, passa därför på att ta del av utbildningen i tider när träning- och tävlingsverksamhet inte genomförs i full skala, avslutar Marit.

Bordtennistränare bas hittar du här.

Skribent: Marit Brodd Almgren
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering


Pingisligan by STIGA
Semifinal 3, Damer, lördag 8/5
Köpings BTK Dam-Halmstad BTK

Semifinal 1, Herrar, lördag 8/5
Halmstad BTK-Eslövs AI BTK

pingiskanalen

Pingisligan by STIGA
Semifinaler
Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info