Hoppa till sidans innehåll

Svenska mästare i lag

26 APR 2022 11:07
Igår (25/4) vann Halmstad BTK över Eslövs AI BTK med 4-1 i den avgörande finalen av Pingisligan by STIGA. Fär någon vecka sedan var resultatet det omvända med Eslöv som mästare före Halmstad.
  • Skapad: 26 APR 2022 11:07

Pingisligan by STIGA för herrar avgjordes igår efter en otroligt fin genomförd finalserie, av båda lagen. Halmstad var det bättre laget över tre matcher och vann rättvist över Eslöv med 2-1 i matcher där gårdagens match vanns med 4-1. Fullsmockad läktare både i Eslöv och i Halmstad. Fin webbproduktion har gett uppmärksamhet på TV och det har varit fin reklam för vår sport. Halmstad som förra säsongen förlorade finalen mot SUIF fick igår sträcka händerna i luften som en symbol för segern. 

Lagledare Fredrik Håkansson kommenterar:
– Det är hela laget som bidrar skulle jag vilja säga, det är helt otroligt egentligen, säger Fredrik Håkansson direkt efter segern. När Simon (Arvidsson) vinner över Naumi som han förlorat mot två gånger tidigare så sätter det tonen på matchen och sen fortsätter Borgar (Haug) med att vinna sin match och då känns det bra för oss, fortsätter han.

Håkansson fortsätter med att beskriva skillnaden mellan att som spelare och ledare att vinna SM-guld:
– Det är helt olika känslor. Som spelare är du ju med själv och bidrar i hagen men som ledare jobbar du med det från september och framåt. Så det är helt olika saker men båda är lika härliga.

– I ledning 2-1 så ser det ju bra ut för oss men det är tuffa matcher som återstår men idag var vi nog det bättre laget och jag tycker vi vann välförtjänt. Hur vi ska fira? Ja, det får du fråga Wille (Kindblad) om han är bäst på att ordna sånt, skrattar Håkansson innan han sticker iväg till laget.


Bilden; Fredrik Håkansson Foto: Linda Carlsson

För den som vill läsa mer om finalerna så finns det texter för varje finalmatch för både herrar och damer på pingisligan.se:
Herrar final 3
Herrar final 2
Herrar final 1
Damer final 2
Damer final 1

Li Fen och Bergand (2).jpeg
Bilden: Le Fen och Filippa Bergand Foto: Jens Oredsson

Alla resultat herrar
Alla resultat damer

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Veteran-SM 2022
19-22 maj, Halmstad
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info