Hoppa till sidans innehåll

Svenska mästare i lag, ungdom

21 MAR 2022 08:15
I helgen spelades Lag-SM Ungdom klart i tre ålderskategorier. Tävlingen spelades i Söderhamns Idrottshall, Söderhamn. Alla matcher webbsändes.
 • Uppdaterad: 21 MAR 2022 08:15

De tre ålderskategorierna 14, 16 och 18 spelades för både killar och tjejer. Tävlingen spelades med fyra-sex lag per kategori där alla lagen möter alla. En lagmatch bestod av som mest fyra singelmatcher och en dubbelmatch, först till tre vunna delmatcher för seger.

Halmstad och dess träningsgrupp tog storslam, inte minst för tjejerna. Stockholmslagen med på bred front i alla kategorier.

Flickor 14
Våxtorps BoIS vann en tät avslutande match mot Spårvägens BTK för att ta hem guldet. Våxtorp som har sina spelare lånade (seriespelsutlånade) från Halmstad BTK tog i övrigt rent och vann ett välförtjänt SM-guld.

 1. Våxtorps BoIS
 2. Spårvägens BTK
 3. Ängby SK

Pojkar 14
Täby kunde med all tydlighet ta hem detta SM-guld. Peter Alestedt (född 2007) tillsammans med två år yngre Adam Gravsiö Wallin var aldrig riktigt hotade och kunde vinna utan några större problem.

 1. IFK Täby BTK
 2. Ängby SK
 3. Kalmar BTK

Flickor 16
Återigen fick vi se Våxtorp ta ett guld och denna gång satt det väldigt hårt åt, underläge i den avgörande matchen med 1-2 för att sedan ta hem vinsten via två saka singelvinster.

 1. Våxtorps BoIS
 2. Västers-Karlsborg BTK
 3. Spårvägens BTK

Pojkar 16
Halmstad BTK var mer eller mindre ohotade rakt genom turneringen sett till resultaten men i matchen mot Askim så var det jämnare än va man först kan tro om man bara ser lagresultatet, med lite marginaler emot sig hade det kunnat gå annorlunda. En stark insats av Halmstad som tog hem segern.

 1. Halmstad BTK
 2. Askims BTK
 3. Ängby SK

Damer U18
Halmstad BTK vann guldet efter att ha ”rullat runt” på tre olika spelare som alla vann lika mycket. Vilken bredd Halmstad visar upp på flicksidan, spelare från 14-18 som tar SM-guld. Svåraste motståndare blev silverlaget Spårvägen som pressade vinnarna i flera matcher och dessutom tog en seger.

 1. Halmstad BTK
 2. Spårvägens BTK
 3. Ängby SK

Herrar U18
För de äldsta killarna blev det också den jämnaste kampen. Två lag slutade på samma poäng och matchskillnad avgjorde till arrangerade förening SUIF:s fördel. Värt att tillägga är att det var klart inför den sista omgången. SUIF mästare.

 1. Söderhamns UIF
 2. Ängby SK
 3. Köpings BTK

Ett stort tack till Söderhamns UIF för medarrangemanget av detta mästerskap!

Samtliga resultat per kategori
Flickor 14
Pojkar 14
Flickor 16
Pojkar 16
Damer U18
Herrar U18

Bilden: Prispall på flickor 14 Foto: SUIF

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms-SM 2022
26-29 maj, Uppsala
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info