Hoppa till sidans innehåll

SVT lanserar "Utmanarmötet" med två pingismatcher

07 MAJ 2020 08:00
Nu på söndag lanserar SVT en ny programserie vid namn Utmanarmötet, där idrottare får möjlighet att tävla mot varandra samtidigt som det sänds live på SVT 1. Söndag 17 maj är det dags för pingisen att göra entré i programserien med två dueller.
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2020 08:00

Nästan all idrott är på grund av coronakrisen pausad eftersom folksamlingar med mer än 50 personer är förbjudna. För att ändå kunna erbjuda sin publik sport på högsta nivå, kommer SVT köra igång Utmanarmötet där kända idrottare ställs mot varandra. Nu på söndag (10/5) kommer den första duellen gå av stapeln och då är det tennis mellan bröderna Ymer, Mikael och Elias, som står på agendan. När vi väl är framme vid nästa helg är det bordtennis på schemat. Vi kommer att bjudas på två pingisdueller, en mellan Sverigeettan Linda Bergström, Ängby SK och SM-finalisten Stina Källberg, Team Mälarenergi BTK och en mellan VM-silvermedaljören Mattias Falck, Halmstad BTK och förra årets JVM-finalist och UEM-vinnare Truls Möregårdh, Eslövs AI BTK.

– Det är ett fantastiskt kul initiativ som gör att vi kommer kunna visa bordtennis i yttersta klass live i SVT. Jag vet att spelarna är sugna på detta vilket innebär att tändningen kommer vara på rätt nivå. Matcharenan blir också tight och lite annorlunda och jag hoppas på två riktigt bra matcher från start till mål, säger Mikael Andersson, sportchef på Svenska Bordtennisförbundet.

Damerna respektive herrarna möts i varsin match som spelas i bäst av sju set på ett bord och utan publik på plats vilket betyder att den som vill följa duellerna måste slå på SVT1 söndag 17 maj klockan 15.00.

Svenska Bordtennisförbundet arrangerar dessa matcher tillsammans med SVT och Linson AB. Matcherna kommer att spelas i Linsons Upplevelsefabrik i Oskarström utanför Halmstad.

– SVT har stämt av upplägget med Folkhälsomyndigheten som inte anser att det strider mot några lagar, rekommendationer eller direktiv. Vi har även stämt av internt vilket får mig att känna mig trygg i beslutet att spela dessa matcher, säger förbundschef Thomas Buza.

Flertalet åtgärder kommer att vidtas för att minimera spridningsrisken, bland annat:

  • Spelarna skakar inte hand med varandra, coacherna eller domaren före eller efter match.
  • Spelarna måste tvätta händerna med handsprit före och efter match samt i setpauser.
  • Spelarna kommer att använda personliga och märkta bollar.
  • Vid intervjuer kommer spelaren ha ett personligt headset som ingen annan kommer använda.
  • Ingen publik tillåts.
  • Vid minsta sjukdomskänsla hos någon av spelarna kommer matcherna att ställas in.
  • Spelarna reser individuellt i bil till matcharenan.

Här kan du läsa ett uttalande där SVT:s sportchef, Åsa Edlund Jönsson, berättar om beslutet att återigen sända liveidrott. 

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info