Hoppa till sidans innehåll

Sweden Tour Ängby International 2021

09 NOV 2021 10:02
Dags för Sweden Tour att komma till Stockholm och Vällingbyhallen där Ängbys Internationella spelades under fyra dagar, 4-7 november.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2021 10:02

Bilden: Rebecca Muskantor Foto: Jens Oredsson

Tävlingen i Ängby skiljer sig lite åt från andra Sweden Tour då det under torsdagen och fredagen även spelas lagspel för ungdomar, en klass som lockar spelare inte bara från Sverige utan även från andra länder, ett populärt och utvecklande inslag i tävlingsfaunan.

I ungdomsklasserna så var det många namn som vi kände igen högt upp i resultatlistorna från tidigare tävlingar på Sweden Tour men även från Ungdoms-SM och Pingisiadden. Hemmaklubben Ängby SK fick se av sina två unga killar i final av P13 där Hugo Jobs besegrade Olle Ståhl samtidigt som det i P14 blev Kalmar BTK:s unga stjärna Noah Dahlström som tog hem segern. Det finns många spelare i detta åldersspann som är ambitiösa och duktiga och de kan säkert som grupp sporra varandra till utveckling. För flickor fick vi i de yngsta klasserna se Siri Benjegård (Askims BTK) , Gabriela Aaltonen (Spårvägens BTK) och Agnes Svensson (Halmstad BTK) ta hem segrar.

I herrsingel så vann Elias Ranefur finalen över Hampus Nordberg med 3-1 i set, en herrsingelsegrare som aldrig riktigt var hotad i sin hemmahall. Ranefur gjorde processen kort med alla sina motståndare fram till semifinal där överraskningsspelaren Johan Barius (Norbergs BTK) kunde i all fall få med sig en setvinst. Barius hade dessförinnan besegrat Harald Andersson i en tät kvartsfinal, en fin framgång för 23-åringen Barius. Hampus Nordbergs resa till final var allt annat en dans på rosor, hela tre segrar i skiljeset för Nordberg och tuffast hade han det mot klubbkompisen Anton Hjort från SUIF i semifinalen där det blev 11-8 i det femte och sista setet.

Damsingel bjöd på ett starkt startfält där Jennifer Jonsson från senaste EM-truppen fick möta på det unga gardet av spelare strax bakom mästerskapstrupperna. Rebecca Muskantor var den som var bäst denna gång och seger i finalen mot redan nämnda Jonsson i skiljeset krönte hennes framgång. Bakom finalparet återfanns Matilda Hansson och Nomin Baasan som närmsta utmanare. Värt att nämn är Spårvägens Linnea Johansson som besegrade Alma Rööse och i kvartfinalen hade Baasan på kroken i en väldigt jämn match men där Baasan till sist kom undan med segern och andan i halsen.

Samtliga resultat


Bilden fr vä: Bengt Andersson tävlingsansvarig SBTF, Mikael Andersson Sportchef SBTF, "Nisse" Sandberg ordförande Ängby SK Foto: Max Ansbro (SBTF)

Mängder av spelare som tampades om segrar i en fylld hall och med en organisation som såg till att tävlingen genomfördes på ett bra sätt. Arrangerande förening Ängby SK fick förutom framgångar i hagen även se sin ordförande Nils-Erik Sandberg föräras med ett förtjänsttecken i guld med emalj av Svenska Bordtennisförbundet.

Detta förtjänsttecken är det högsta du kan få inom svensk bordtennis och endast 26 personer inom bordtennisen har fått det. Nils-Erik Sandberg eller ”Nisse” som alla kallar honom grundade Ängby SK 1956 och har varit ordförande sedan dess. 65 år på ordförandeposten är en bra början på de 100 år som ”Nisse” själv sa med ett typiskt ”Nisse leende” att man behöver för att uppnå en förändring. Väl förunnat. Grattis ”Nisse” som i 65 år lett en av Sveriges största föreningar och grattis till Ängby SK för ett väl genomfört arrangemang.

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Bordtennis-VM 2021
23-29/11, Houston, USA
Information
Resultat
Webbsändning (bord 1-2)

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info