Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Hallstrom

Sweden Tour – dags för andra deltävlingen

27 AUG 2020 13:24
Imorgon fredag drar den andra deltävlingen av Sweden Tour igång, nämligen Halmstad Masters. Tävlingen lockar drygt 500 startande och spelas i VM-arenan, Halmstad Arena. Tävlingen avslutas på söndag.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2020 13:24

Den första deltävlingen av Sweden Tour som spelades i Köping 14-16 augusti lockades ett oerhört starkt startfält och det samma kan sägas om Halmstad Masters. I Köping spelades det bara fyra klasser, elit och U20 för damer och herrar, medan det i Halmstad kommer vara totalt tio klasser. Klasserna som kommer spelas i Halmstad är: Elit, U20, U17, 14 och 12 för herrar och damer.

I herr- och damsingel kommer vi återigen få se flera landslagsspelare. Dubbla vinnaren i Köping, Stina Källberg, ställer även denna gång upp i både damer elit och U20. Det återstår att se om hon kommer ta en dubbel även denna gång eller om exempelvis toppseedade Linda Bergström eller andraseedade Audrey Zarif från Frankrike kan stoppa hennes framfart i elitklassen.

Toppseedade i damer elit
Linda Bergström, Ängby SK
Audrey Zarif, Frankrike
Filippa Bergand, Eslövs AI BTK
Stina Källberg, Halmstad BTK

Världsnian Mattias Falck är med all sannolikhet sugen på att göra en bättre insats än senast i Köping där han förlorade direkt i första omgången. Det kommer dock inte bli en lätt uppgift för Falck, eller någon annan för den delen, då det kryllar av starka spelare. För ge en hint om hur starkt startfältet är, behöver bekanta namn som Pär Gerell och Hampus Söderlund spela poolspel för att ta sig in i huvudturneringen där de åtta seedade herrarna väntar.

Toppseedade i herrar elit
Mattias Falck, Halmstad BTK
Jon Persson, Söderhamns UIF
Anders Lind, Danmark
Jens Lundquist, Söderhamns UIF

För Svenska Bordtennisförbundet är det en välbekant arena som nu får besök av Sweden Tour med den lokal arrangören Halmstad BTK i spetsen.
– Det känns alltid lite speciellt att komma tillbaka till Halmstad Arena med tanke på det fantastiska VM:et som hölls där 2018, det är lite som att komma hem igen. Jag är övertygad om att Halmstad BTK kommer genomföra denna tävling på ett fint sätt och jag är glad över att vi, precis som i Köping, kommer att få se ett så starkt startfält. Det visar på att vi behöver tävlingar av denna typ speciellt i dessa tider när vi jobbar hårt med att ställa om i stället för att ställa in, säger Thomas Buza, förbundschef Svenska Bordtennisförbundet.

Tävlingen kommer spelas helt utan publik och det kommer krävas ackreditering för att komma in i någon av tävlingshallarna (Halmstad Arena A1 och A2). Tävlingen genomförs i enlighet med Svenska Bordtennisförbundets coronaprotokoll som du hittar här.

Bord ett och två kommer att webbsändas samtliga trea dagar via Pingiskanalen. Sändningarna är helt gratis men du behöver registrera ett konto för att ta del av dem.

Samtliga deltagare i respektive klass hittar ni här.

Mer om Sweden Tour med bland annat aktuell poängställningar hittar ni här.

Foto: Per Hällström

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringPingisligan by STIGA, herrar
Omgång 1, tisdag 22/9, kl. 18.30
Eslövs AI BTK – Falkenbergs BTK
Söderhamn – Munkedals BTK
Lyckeby BTK – BTK Kävlinge
Halmstad BTK – Spårvägens BTK

pingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info