Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Hallstrom

Sweden Tour – framgångar i Halmstad

31 AUG 2020 18:18
I Halmstad Masters fortsatte Stina Källberg på lördagen sitt triumftåg och det blev en säker vinst även i U20-klassen, samma som i Köping två veckor tidigare.
  • Skapad: 31 AUG 2020 18:18

– Jag känner att jag har en bättre styrka i min forehand, tvekar inte utan smashar på, säger Stina Källberg. 
Ja, Stina är för tillfället Sveriges klart bästa spelare. Lite tråkigt kan man tycka att det just nu inte är några internationella tävlingar. Hade varit intressant att se var hon befinner sig just nu.
Fram till i våras spelade Stina för Linz, men flyttade ungefär samtidigt med TV-matchen (SVT:s utmanarmöte) i våras till Halmstad och från den här säsongen tillhör hon också Halmstad BTK.
– Jag jobbar väldigt hårt, är noggrann med min träning och flytten till Halmstad har gjort mig starkare, avslutar Stina. 

En annan spelare som var i farten under alla tre dagarna i Halmstad var David Björkryd, Eskilstuna BTK
I elitklassen vann han sin pool för att i slutspelet stöta på Pär Gerell från Halmstad BTK. David visade dock ingen respekt för den rutinerade förre landslagsmannen och norpade åt sig ett set. I spelet var det jämnt men "PG":s servar blev till slut lite för svåra att bemästra.

I U17 tog sig David Björkryd ända till final. Daniel Lindsö, Söderhamns UIF, blev dock lite för svår i finalen. I P14 blev den en ganska enkel resa fram till finalen.
Där ställdes David mot Isak Alfredsson, Halmstad BTK. Dessa båda stod i en klass för sig och finalen blev både spännande och välspelad.
I fjärde set skaffade sig Isak Alfredsson två matchbollar, men David är mycket svårforcerad och svarade för ett par mycket imponerande räddningar och i skiljeset tog Eskilstunaspelaren tidigt kommandot och vann säkert.

Andra som utmärkte sig var Bharath Madhu Chandra, Tullinge TP BTK och Siri Benjegård, Åsa IF som båda visade prov på väldigt lovande spel i 12-årsklasserna.
Rebecca Tveit Muskantor, Eslövs AI och Matilda Hansson, Lekstorps IF, tränar nästan dagligen med varandra i Eslöv där de bor och går i skolan.
De möttes tre gånger och det blev tre heta matcher där ingen av dem ville förlora. Matilda vann i elit med 11-9, 11-9, 11-7, följde upp det med seger i U20 med 9-11, 11-5, 10-21, 11-9, 11-9 medan Rebecca fick revansch i D17 med 11-7, 8-11, 12-10, 11-9. Dessa båda har alla möjligheter att fortsätta sporra varandra vilket på sikt är mycket bra för svensk pingis.

Noteras kan att Matilda så när hade vunnit över Linda Bergström i elitklassen men till slut fick ge sig med 13-11 i skiljeset.

Populär prisutdelare i flertalet av klasserna var Jörgen Persson och med de allra yngsta blev det också en och annan selfie från föräldrarnas sida.

Alla resultat från Sweden Tour Halmstad Masters hittar ni här.

Nästa stopp på Sweden Tour är Rekordspelen 25-27 september i Helsingborg. 

Foto: Per Hällström 
Bild: David Björkryd, Eskilstuna BTK

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info