Hoppa till sidans innehåll

Sweden Tour Pro Series – premiär i Eslöv

04 SEP 2020 09:00
Svenska Bordtennisförbundet är glada över att kunna presentera Sweden Tour Pro Series, en inbjudningstävling för svenska och internationella toppspelare. Premiären av denna tävlingsform spelas 8–10 september, Eslöv.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2020 09:00

Idén med Sweden Tour Pro Series har vuxit fram i en märklig tid där Svenska Bordtennisförbundet ser ett stort behov av att skapa alternativa och innovativa tävlingsformer för såväl våra inhemska spelare som bordtennispubliken.

– Vi har sedan tidigare startat upp Sweden Tour, en av de största tävlingssatsningarna någonsin inom svensk bordtennis, och detta ser vi som ett perfekt komplement. Framförallt är det en möjlighet för spelare att fortsatt kunna satsa på sina karriärer via de prispengar som vi genom samarbeten med extern part allokerar till Sweden Tour Pro Series. Tävlingen i Eslöv är att betrakta som ett testevent och det är också anledningen till att det denna gång enbart är herrar som spelar. Faller detta väl ut, vilket vi har stora förhoppningar om, kommer vi givetvis arrangera Pro Series för såväl damer som herrar, säger förbundschef Thomas Buza.

Tävlingen i Eslöv är att betrakta som ett pilotprojekt och en investering Svenska Bordtennisförbundet gör för att undersöka intresset från externa partners.
– Lyckas vi med satsningen är målsättningen att regelbundet spela deltävlingar i Sweden Tour Pro Series på såväl dam- som herrsidan. Vi har också goda förhoppningar om att även i fortsättningen kunna inkludera internationella spelare, säger sportchef Mikael Andersson.

–  Vår uppfattning är att Sweden Tour Pro Series är ett positivt tillskott till den nationella kalendern. Tävlingsformen är spännande med många matcher under en koncentrerad tidsperiod. Det råder ingen tvekan om att våra toppspelare måste söka kvalitativ matchträning just nu - allt för att sätta rätt ramar för framtida utveckling. Att den första tävlingen har attraherat en del utländska spelare bidrar till att öka kvaliteten på tävlingen. Vi får hoppas på en fortsättning och att tävlingsformen kan passas in planeringen framöver, avslutar Mikael Andersson

I gott samarbete tillsammans med Eslövs AI kommer Svenska Bordtennisförbundet under de tre tävlingsdagarna erbjuda spännande matchspel mellan åtta spelare där alla möter alla och med efterföljande slutspel, totalt kommer det att spelas 34 matcher.

Alla matcher kommer att webbsändas med start klockan 10.00 på tisdag 8 september. Speltider är cirka 10–16 varje speldag med löpande matchschema. Spelordning och tidsschema kommer att anslås vid senare tillfälle.

SPELARNA
Elias Ranefur
Pär Gerell
Mattias Översjö
Hampus Söderlund
*********************
Jonathan Groth, Danmark
Ibrahima Diaw, Senegal
Mehdi Bouloussa, Frankrike
Antoine Hachard, Frankrike

Gratis webbsändningar alla tre dagar via denna lämk

Spelsätt
Spelarna möter varandra i femsetsmatcher där de fyra högst placerade går till semifinal och de spelare som placerat sig mellan plats fem och åtta spelar en placeringsmatch. Vid samma antal delsegrar avgörs placeringen enligt inbördes möte, setkvot och sist bollkvot.

Vid frågor
Max Ansbro
This is a mailto link

076-7770477

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info