Hoppa till sidans innehåll

Syskonsuccé på Sweden Tour

16 AUG 2020 20:02
Stina och Anton Källberg fick en perfekt start på tävlingssäsongen när de båda två vann på Sweden Tour Openeing weekend i Köping. Syskonen från Dalarna tog inga fångar och gav ingen pardon.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2020 20:02

Stina Källberg som redan segrat i damernas U20-klass kunde under söndagseftermiddagen revanschera sig på Linda Bergström och förlusten i Utmanarmötet som spelades i våras på SVT. Utmanarmötet blev stenhårt och då var Stina uppenbart besviken med resultatet, det var hon knappast nu.

Seger i finalen efter fyrtal i sjuor. 11-7 i samtliga set och en en förtroendeingivande seger för 20-åringen i säsongens första Sweden Tour tävling.

- Det var väldigt kul att vinna och få revansch på Linda från det senaste mötet när jag förlorade jämnt. Nu har jag tränat en del mot henne och kände mig säkrare och mer bekväm mot hennes kortnabb (RED: Linda Bergström har bytt material som hon spelar med i slutet av förra säsongen) vilket la grunden till segern, berättar Stina.

Ny klubb för Stina
- Lite extra kul att få vinna hela turneringen när det är första gången jag tävlar för min nya klubb Halmstad. Jag har kunnat träna på väldigt bra under hela sommaren och det har gett mig en bra grund inför säsongen även om det var lite ovant att tävla igen, Avslutar STina.

Stinas väg till final
Kvartsfinal
Stina Källberg – Alma Rööse IK Juno 4-0
Semifinal
Stina Källberg – Filippa Bergand Eslövs AI BTK 4-1
Final
Stina Källberg – Linda Bergström Ängby SK 4-0

I herrarnas elitklass fick vi också se en Källberg stå som slutsegrare och då var det såklart Anton Källberg som gick segrande ur striden kring slutsegern efter en imponerande rad segrar och en finalinsats som gav prov på att Anton verkar vara i väldigt gott slag. Seger i finalen mot landslagskompisen Jon Persson med 4-0 och endast 16 förlorade poäng fördelade på fyra vinstset. WOW! På fyra vinstmatcher vann Anton samtliga med 4-0 i set.

- Jag spelade mer eller mindre felfritt och hade marginalerna med mig, säger Anton Källberg efter sin finalseger. Jag tror att jag kan ha en liten fördel så här i början av säsongen jämfört med flera andra då jag kunnat spela en hel del matcher redan i Düsseldorf, fortsätter Anton. 

Antons väg till final
Kvartsfinal
Anton Källberg – Elias Ranefur, Ängby SK 4-0
Semifinal
Anton Källberg  –  Hampus Nordberg, SUIF 4-0
Final
Anton Källberg –  Jon Persson, SUIF 4-0

Att tävla på hemmaplan i Sverige är nog som föll Anton i smaken:
- Nästan alla de bästa svenska spelarna var på plats och att få vinna här var både ku och verkligen ingeyt jag hade räknat med på förhand, säger Anton. Kul med en sån här tävling i Sverige, avslutar han.

Samtliga resultat från Sweden Tour Opening weekend i Köping finner ni via denna länk.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info