Hoppa till sidans innehåll

Top-16 första dag

08 FEB 2020 13:36
Anrika top-16 (tidigare Europa top-12) är nu i full gång och tre spelare representerar de blågula färgerna i schweiziska Montreux. Först ut toppseedade Mattias Falck ackomponjerad av Kristian Karlsson och Matilda Ekholm senare under dagen.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2020 13:36

Herrsingel

Mattias Falck kom in fel i returspelet mot den som alltid aggressivt spelande fransmannen. 3-4 missade servereturer och det har man inte råd med mot en spelare av den kalibern, då går det undan och svensken föll i det första setet med 3-11.

- Jag returnerade dåligt i första set men sedan blev det bättre och då kan jag hålla undan om honom. Han är en ettrig spelare och man ser knapp skillnad på vilken serve han skickar iväg, suckar Mattias när han berättar om det första setet. Men sen fick jag till det bättre och det var nyckeln till att vända matchen, fortsätter Mattias.

Jadå, vändningen kom med bättre returer och även om det var väldigt tufft så vann Mattias till sist välförtjänt med 4-2 i set och säkrade med det avancemang till kvartsfinal mot österrikaren Robert Gardos. Samma Gardos som spelat väldigt bra under en längre tid men som inte syns lika mycket på de stora World Tour-tävlingarna. Gardos har i den franska ligaspelet (Rouen) varit en av de bästa spelarna och har knappt en singelförlust på de tio raka segrarna hans lag plockat hem.

- Han (Gardos) har spelat bra under en längre period och tävlat smart. Jag slog honom i ligaspelet förra säsongen efter en stenhård match som slutade 11-9 i skilje och på VM i Budapest vann jag 4-2 men var illa ute, berättar Falck och fortsätter. Skönt med två segrar på honom men det kommer bli tufft han visar genom att besegra Jonathan Groth i första omgången att han är i fint slag  

Åttondelsfinal
Mattias Falck – Emmanuel Lebesson, Frankrike 4-2
(3-11, 13-11, 12-10, 11-6, 7-11, 14-12)

Kristian Karlsson inledde strålande gemom att vinna det första setet mot Timo Boll. Timo Boll är dock en väldigt svår nöt att knäcka med sin stura rutin, sin bollvärdering, sin skruv och variation. Set två och tre gick tyskens väg med minsta marginal och då gick luften ur Karlsson som föll i det fjärde setet med hela 4-11. Karlsson gav inte tappt och visade prov på en väldi kämpaglöd och var så när på att reducera men efter tre räddade matchbollar blev tysken för svår på den fjärde och förlusten var ett faktum. 

Åttondelsfinal
Kristian Karlsson – Timo Boll, Tyskland 1-4
(11-8, 9-11, 9-11, 4-11, 10-12)

Kvartsfinal, lördag 8/2
19.10 Mattias Falck-Robert Gardos, Österrike, bord 2

Damsingel

En tuff match för Matilda Ekholm som aldrig riktigt fick spelet att stämma. När Ekholm dessutom får en dålig start på matchen blir det mer än bara tufft det blir nästan omöjligt. 0-3 i set och kraftigt underläge för Ekholm då hon presterade sitt bästa spel för dagen genom att vinna med 11-6. I det femte setet var Ekholm återigen illa ute men med minsta marginal tog hon hem det och då uppstod känslan att den stora vändningen skulle komma, så blev inte fallet. I det sjätte setet var slovakiskan den bättre och förlusten var snart ett faktum. Ekholm utslagen.

Åttondelsfinal
Matilda Ekholm – Barbora Balazova, Slovakien 2-4
(8-11, 11-13, 9-11, 11-6, 11-9, 6-11)

WEBBSÄNDNINGAR från bord 1 och 2

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Swedish Junior & Cadet Open
19-23 februari, Örebro, Sverige
Tävlingsinfo och resultat
Resultat (ondata)
Webbsändningar
Webbsändningar med svensk kommentator
(20-21 februari)

World Tour Hungarian Open
18-23 februari, Budapest, Ungern
Tävlingsinfo
Resultat
Webbsändningar

Uttagningsturnering HJ 

16-17 februari, Växjö
Uttagning och info
Seedning och lottning
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info