Hoppa till sidans innehåll

Truls Möregårdh lämnar återbud till Ungdoms-EM

08 JUL 2021 11:52
18 juli till 2 augusti är det dags för Ungdoms-EM i kroatiska Varazdin. Sverige skickar en trupp bestående av 15 spelare men det på förhand största guldhoppet, Truls Möregårdh, lämnar nu återbud.
  • Skapad: 08 JUL 2021 11:52

Truls är regerande mästare och kommer alltså inte kunnat försvara sitt guld i juniorklassen där hoppet nu ställs till Martin Friis, Charlie Widing, Daniel Lindsö och Hugo Törngren. Truppen har i skrivande stund genomfört ett av två förberedelseläger inför avresan till Varazdin.

Svenska Bordtennisförbundets landslagsledning har som policy att uttagna spelare ska medverka vid mästerskap men efter samtal med Truls och hans team på hemmaplan i Eslöv har man ändå landat i att Truls står över detta mästerskap.
– Orsaken är att Truls kommer från en intensiv tävlings- och träningsperiod som har visat att han ännu inte är 100 % återställd efter knäoperation och dessutom har han fått vissa axelproblem. Truls behöver nu tid för kompletterande rehab och vila för att sedan vara fräsch inför kommande mästerskap – EM och VM i höst, säger Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson och fortsätter:
– Som helhet är det såklart ett tråkigt besked som påverkar våra chanser att ta medaljer på UEM i sommar. Jag är säker på att Truls fortfarande är nummer ett i Europa i sin åldersklass och att tappa en sådan spelare är självklart ett stort minus för totalen. Samtidigt så öppnar sig nu en möjlighet för en motiverad kvartett spelare på herrjuniorsidan som säkert kan överraska som ett blågult kollektiv med Martin Friis som rutinerad och kapabel försteman.

Ungdomslandslagens förbundskapten Tobias Bergman kommenterar Truls avhopp såhär:
– Tråkigt för den svenska truppen och våra möjligheter att slåss i toppen av herrjuniorkategorin både i lag, singel och dubbel. Samtidigt så får man ha förståelse för Truls situation och att han måste ta hand om sin kropp först och främst. Just att vara frisk och 100 % spelduglig är ju centralt för varje toppidrottsman och det är ingenting som man ska äventyra. Utmaningen går nu till våra fyra herrjuniorer att kliva fram och överraska en smula. Vi kommer precis från vårt första läger där vi verkligen har kört på ordentligt med tuffa träningsdagar. Det har sett bra ut och med motiverade ungdomar så kan man nå långt ändå. Kollektivet och lagandan får göra jobbet denna gången säger Tobbe.

Den svenska UEM-truppen består av följande spelare:

Damjuniorer
Rebecca Muskantor
Matilda Hansson
Nomin Baasan
Hannah Holgersson
Leah Muskantor

Herrjuniorer
Truls Möregårdh
Martin Friis
Hugo Törngren
Daniel Lindsö
Charlie Widing

Pojkkadetter
Isak Alfredsson
David Björkryd
Elias Sjögren

Flickkadetter
Alice Nilsson
Josephina Fred
Agnes Svensson

Mer info om Ungdoms-EM hittar du här

Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

 Evenemang

OS, Tokyo, Japan
Rapporteringssida SBTF

Lottning

Eventsida

UEM, Kroatien
Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info