Hoppa till sidans innehåll
Foto: SCHILLINGS MANFRED

Truls opereras för knäskada

12 OKT 2020 13:45
Landslagsmannen Truls Möregårdh kommer den 22 oktober att opereras för en knäskada som hämmat honom en längre tid. Konvalenscensen uppskattas till cirka tre månader.
  • Skapad: 12 OKT 2020 13:45

Under en väldigt lång tid så har Truls Möregårdh haft problem med sitt högra knä. Det är en genetisk åkomma som gjort att brosket under knäskålen spruckit och i och med skapat flera problem för Truls. Skadan har känts av i åtta år för Truls och redan för fyra år sedan opererades han för samma skada.

– När jag opererades för fyra år sedan så blev det bättre men inte riktigt bra. Jag har varit plågad med smärta i flera år och inte kunnat träna fullt ut på alla slag i alla situationer ens, berättar Truls själv om hur skadan yttrar sig.

Efter att Truls tidigare i höstas hade ett skadeupphåll med en nackåkomma och sedan började träna igen så kändes knät värre än tidigare.

En av europas främsta läkare inom området (knä och brosk) har nu rekommenderat en operation och det ligger bra i tiden då det inte är så många internationella tävlingar för tillfället. Omfattningen av hur stor skadan är på knät vet inte läkarna förrän de opererar och kommer in i knät och ser hur det ser ut men man räknar med minst tre månaders konvalescens inklusive rehabträning för Truls om allt ser ut som läkarna tror.  

– Det gör ont bara jag går i en trappa och hela tiden när jag tränar. Skadan i knät har skapat en obalans i kroppen och det har med all säkerhet varit bidragande till mina andra skador. Det är inte alls enkelt att träna när man hela tiden har ont så nu känner jag att det måste göras något åt detta, säger Truls. Det senaste månaderna har varit ganska tuffa för mig, fortsätter han. En operation är helt nödvändig och läkaren har sagt att det är imponerande att jag ens kunnat träna pingis med denna skada, avslutar Truls. 

Hur mår Truls av detta då?
– Det är naturligtvis inte alls skoj men det är skönt att få lösa detta nu, det håller inte att hålla på så här längre. Jag ser fram emot att att kunna få börja träna och vara utan smärta i knät, bara det kommer göra att jag blir bättre på pingis, berättar Truls förhoppningsfull i rösten. Jag kommer återfå rörligheten, kunna träna bättre och mer samt göra övningar jag inte kan idag, avslutar Truls.

Vi önskar Truls Möregårdh en lyckad operation, kort konvelescens och snabb återkomst i pingishagen! 

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info