Hoppa till sidans innehåll

Truls segrade igen – Linda till semi

25 AUG 2021 20:21
Truls Möregårdh och Linda Bergström har haft en bra vecka i den tjeckiska staden Olumouc där båda tog sig hela vägen till semi i singel och lika långt i mixeddubbel tillsammans. I par med britten Samuel Walker vann Truls dessutom herrdubbelklassen.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2021 20:21

Truls säkrade i och med dubbelsegern sin andra titel i en internationell seniortävling på bara två veckor. Som sent som förra veckan stod han högst upp på pallen i herrsingel i WTT Contender-tävlingen i Budapest och nu var det alltså dags igen. Att det blev ännu ett guld var det kanske få som väntade sig då Truls i singelsemifinalen tvingades lämna walk over i tredje set på grund av ett ryggskott. Efter lite behandling lyckades Truls få ordning på sin rygg och tillsammans med britten Walker vann dubbelparet, som inte tidigare spelat tillsammans, finalen mot fransmännen Leo De Nodrest/Lilian Bardet. Finalsiffrorna skrevs till 3-2 för det svenskbrittiska paret.
– Riktigt kul att vi vann! Det känns verkligen absurt att vinna en titel även denna vecka. Det var första gången vi spelade tillsammans och så vinner vi direkt, helt otroligt. Innan finalen sa jag till Sam att vi måste vara bra i serve och retur eftersom jag inte kunde röra mig så bra så det var underbart att sluta med en vinst, säger Truls Möregårdh.

Truls spelade även mixed tillsammans med Linda Bergström och även detta var ett nykomponerat par som tog sig långt. I semifinalen mot Anton Limonov/Solomiya Brateyko, Ukraina, förlorade Truls och Linda med minsta möjliga marginal, 11-9 i femte och avgörande set.
– Det var kul att spela mixed med Truls. Inför tävlingen hade vi inte spelat en enda boll tillsammans så det var skoj att gå hela vägen till semifinal och vi båda känner att vi hade goda chanser att vinna även den matchen, säger Linda Bergström.

I damsingel tog sig Linda hela vägen semifinal men väl där blev ryskan Maria Tailakova för tuff. I åttondelsfinalen fick Linda dock en skön revansch mot indiskan Sreeja Akula som så sent som förra veckan besegrade svenskan i Budapest. Linda tillsammans med Filippa Bergand tog sig också till kvartsfinal i damdubbel där det tog stopp mot Katerina Tomanovska/Zdena Blaskova, Ryssland.
– Det har varit en vecka med mycket matcher. Jag känner att spelet har blivit bättre och bättre för varje match. Jag hade inte tränat så mycket inför tävlingen i Budapest så jag ligger en bit efter fysiskt men tekniken kändes bra både igår och idag, säger Linda.
– Det var skönt att få revansch mot indiskan. Jag kände redan förra gången vi möttes, då hon slog mig, att om jag bara höjde mig taktiskt och spelade lite bättre så skulle jag vinna vilket jag nu gjorde, avslutar Linda som nu börjar uppladdningen inför lag-EM i Cluj i september.

Unge Möregårdh, numera 78 på världsrankingen, var på väg mot sin andra raka internationella singelfinal men mot slutsegraren Sathiyan Gnanasekaran från Indien blev det för svårt. Truls kände redan när han vaknade i morse att något inte stod rätt till med ryggen men han provade ändå att spela. Vid ställningen 2-4 i tredje set valde Truls att avbryta matchen för att i stället försöka komma i ordning till dubbelfinalen vilket han alltså lyckades göra.
– Det har varit en otroligt tuff vecka speciellt med tanke på förra veckan som även den var tuff men det har också varit kul med tanke på det självförtroende jag fick med mig från vinsten i Budapest. Min kropp var väldigt sliten efter förra tävlingen och givetvis var det tråkigt att lämna w.o. i singel men jag kände att det var det bästa jag kunde göra för det var helt omöjligt för kroppen att ta sig igenom en sådan match mot en så bra spelare avslutar Truls. 

I U21-klassen lyckades Rebecca Muskantor bäst då hon tog sig hela vägen fram till semifinal. 

Samtliga svenskresultat från ITTF Czech Open 2021 hittar du här

Foto: World Table Tennis

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Star Condenter Doha
20-25/9 2021, Doha, Qatar
Hemsida
Resultat
Webbsändningar
Bord 1
Bord 2-4 + kval

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info