Hoppa till sidans innehåll

UEM-kval, flickor

30 MAJ 2021 20:08
Igår och idag (29-30/5) så har det spelats ett internt kvalspel för medverkan i den svenska UEM-truppen senare i sommar. Kvalet spelades för både flickkadetter och damjuniorer i Köping Arena. UEM spelas i Varazdin, Kroatien 18/7-2/8.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2021 20:08

För flickkadetter så fick vinnaren av kvalspelet en (1) plats till Ungdoms-EM, de två övriga platserna kommer att tas ut av förbundskapten varav Alice Nilsson redan tagits ut.  För damjuniorerna så fick de två högst placerade spelarna en UEM-plats. Placering 3-6 spelade sedan ett eget playoff om en (1) plats.

Vi lyssnar in vad förbundskapten hade att säga om kvalspelet:
- I flickornas kadettklass var det en tuff kamp mellan Josephina Fred Mariedals IK och Agnes Svensson Halmstad BTK. Båda spelarna var obesegrade inför sista spelomgången. Josephina var rakt igenom tävlingen väldigt stabil i spelet och i sista matchen visade hon prov på förmåga att vända underläge till vinst, berättar Bergman.

Rebecca (Muskantor) och Matilda (Hansson) gick obesegrade igenom tävlingen och höll för favoritskapet de hade på förhand. Tuffaste segrar för båda var mot Leah Muskantor där de gick segrande i skiljeset, fortsatte Bergman gällande damjuniorerna.

- Hannah (Holgersson) vann återkvalsturneringen efter två stabila segrar mot Lina Svensson (4-1) samt Leah Muskantor i kvalfinalen med 4-0 i set. Hannahs mentala styrka i återkvalet var imponerande, fortsatte Bergman

Varför spelar man kvalspel och inte bara uttagning?

- Denna märkliga säsong så vill vi ge många aktuella spelare en morot att jobba emot och då är uttagningstävlingar ett bra verktyg. Plus att vi behöver bli bättre här hemma på att spela tuffa och ibland jobbiga matcher i tidig ålder för att förbereda oss inför seniorpingisen, avslutar Tobias Bergman.

Samtliga resultat damjuniorer
Samtliga resultat flickkadetter


Bilden: Matilda Hansson Foto: Tobias Bergman


Bilden: Rebecca Muskantor Foto: Tobias Bergman


Bilden: Josephina Fred Foto: Tobias Bergman

UTTAGNA DAMJUNIORER
Rebecca Muskantor
Matilda Hansson
Hannah Holgersson

UTTAGNA FLICKKADETTER
Alice Nilsson
Joesephina Fred

De sista platserna tas ut imorgon 31/5 även för pojkkadetter och herrjuniorer.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Bordtennis-EM 2020
22-27 juni, Warszawa, Polen
Hemsida
Webbsändningar
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info