Hoppa till sidans innehåll

UEM: En sammanfattning av juniorklassen

26 JUL 2021 14:20
I lördags avslutades UEM för juniorer och imorgon tisdag (27/7) börjar mästerskapet för kadetter. Vi låter förbundskapten Tobias Bergman sammanfatta juniortävlingen.
  • Skapad: 26 JUL 2021 14:20

Placeringsmässigt så kom herrjuniorerna delad sjua i lag efter att ha förlorat mot den blivande finalisten Frankrike i kvartfinal. Damjuniorerna förlorade i åttondelsfinal mot Ungern med 1-3 och kunde sedan besegra Norge i placeringsmatch för att undvika den otäcka 16:e platsen som betyder degradering.

I de individuella klasserna så lyckades Matilda Hansson i par med norrmannen Borgar Haug bäst då de nådde kvartsfinal i mixed dubbel. Damjuniorerna hade fyra spelare bland de sista 32 spelarna vilket bara Frankrike kunde match i bredd, tyvärr var det endast Rebecca Muskanror som lyckades ta sig vidare till åttondelsfinal. Förbundskapten Tobias Bergman sammanfattar.

Herrjuniorerna, lag
- En helt OK insats utifrån förutsättningar och vilka man har i laget och vilka man möter. Laget gör en godkänd insats, säger Bergman. I kvartsfinalen kommer spelarna inte riktigt upp i maxnivå vilket är synd, nu är inte det säkert att det hade räckt ändå mot ett Frankrike som är mycket högre rankade än våra killar. Ser man till totalinsatsen så är det som jag tidigare sa en OK insats, avslutar Bergman.

Damjuniorerna, lag
- Spelmässigt lyckades inte de alls komma upp i den nivå den kan. Det är stor besvikelse med en 11:e plats, det ttycker både jag och spelarna, säger Bergman. Det hade kunnat gå så mycket bättre än vad det gjorde och vi hade till och med förhoppningar om medalj så här är besvikelsen stor över prestation och resultat, konstaterar Bergman krasst.

Juniorer, individuella klasser (singel och dubbelklasser)
- Det är väldigt positivt att vi har fyra tjejer med bland de 32 sista i tävlingen sen så är det lite tråkigt hur de åker ut väl när de åker ut. Jag hade önskat att de varit med och stört motståndarna mer, gjort det riktigt jobbigt för dem. Nu gick det lite för lätt för motståndarna vilket stör mig, säger Bergman och fortsätter om herrjuniorerna.
- Killarna tar inte riktigt till vara på sina chanser denna gång. De har lägena i matcherna men förvaltar dem inte helt enektl, Det måste man göra på den här nivån när man är ute mot de bästa i Europa, det kommer inte så många chanser, säger Bergman. Tyvärr lyckas ingen av spelarna att spela på topp när det betydde som mest. Visst fanns det ljusglimtar och lärdomar att ta med sig härifrån men tyvärr ingen spelare som riktigt överraskade i positiv riktning, avslutar Tobias Bergman.

När vi blickar framåt åt kadetterna som inleder sitt lagspel imorgon(27/7) sa Bergman så här:
- Kadettkillarna siktar vi på att få fram en bit och att störa förstaseedade Rumänien i gruppspelet samt att därefter bli bättre och bättre ju längre tävlingen går. Oavsett lottning i ett eventuellt slutspel så kommer vi få våra chanser att prestera bra, säger förbundskapten Tobias Bergman.

- Flickkadetterna är med svårbedömda då de inte har spelat speciellt mycket utomlands, så det är ett lag med lite rutin från internationella tävlingar. Tjejerna börjar i A-gruppen och kommer få kämpa järnet för varje lagmatch. Med en bra start och nerverna i schack så blir det en bra erfarenhet att spela UEM, avslutar Bergman.

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms & Para-SM 2021
16-19/9, Eslöv
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info