Hoppa till sidans innehåll

UEM: Kadettklasserna startar med lagspel

26 JUL 2021 18:00
Imorgon startar kadettklasserna på Ungdoms-EM i Kroatien. Först ut är lagtävlingarna för pojkar och flickor. Tävlingen pågår 27/7-2/8.
  • Skapad: 26 JUL 2021 18:00

Pojkkadetterna spelar i högsta divisionen och spelar där i grupp A tillsammans med Rumänien, värdnationen Kroatien och Portugal. Även flickkadetterna spelar i högstadivisionen och även de i Grupp A där de ställs mot Tyskland, Portugal och Ungern.

Det är 35 lag med för pojkkadetter fördelade på 10 grupper. De två högst placerade nationerna i de fyra högsta grupperna (A-D) är tillsammans med de två bäst placerade grupptreorna klara för åttondelsfinal, totalt 10 lag. Övriga sex nationer i åttondelsfinal bestäms via playoffspel där de övriga lagen från grupp A-D ställs mot gruppvinnare från övriga sex divisioner.

Det är 33 lag med för flickkadetter fördelade på nio grupper. De två högst placerade nationerna i de fyra högsta grupperna (A-D) är tillsammans med de tre bäst placerade grupptreorna klara för åttondelsfinal, totalt 11 lag. Övriga fem nationer i åttondelsfinal bestäms via playoffspel där de övriga lagen från grupp A-D ställs mot gruppvinnare från övriga fem divisioner.

Precis som för juniorerna så spelas hela gruppspelet färdigt den första dagen vilket innebär tre tuffa lagmatcher på en och samma dag. Skillnaden i lagspel mellan kadett och junior är att man i kadettklasserna spelar först till tre segrar där matchen inleds med två singelmatcher följt av en dubbelmatch för att sedan avslutas med två singelmatcher, alla delmatcher spelas i bäst av fem set.

- Kadettkillarna siktar vi på att få fram en bit och att störa förstaseedade Rumänien i gruppspelet samt att därefter bli bättre och bättre ju längre tävlingen går. Oavsett lottning i ett eventuellt slutspel så kommer vi få våra chanser att prestera bra, säger förbundskapten Tobias Bergman.

- Flickkadetterna är med svårbedömda då de inte har spelat speciellt mycket utomlands, så det är ett lag med lite rutin från internationella tävlingar. Tjejerna börjar i A-gruppen och kommer få kämpa järnet för varje lagmatch. Med en bra start och nerverna i schack så blir det en bra erfarenhet att spela UEM, avslutar Bergman.

Pojkkadetter, 27/7
11.10 Sverige-Portugal, bord 3
15.30 Sverige-Rumänien, bord 8
19.50 Sverige-Kroatien, bord 4

Flickkadetter, 27/7
09.00 Sverige-Portugal, bord 4
13.20 Sverige-Ungern, bord 8
17.40 Sverige-Tyskland

Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore


Foto: ETTU

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Star Condenter Doha
20-25/9 2021, Doha, Qatar
Hemsida
Resultat
Webbsändningar
Bord 1
Bord 2-4 + kval

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info