Hoppa till sidans innehåll

UEM: Slut och sammanfattat

02 AUG 2021 19:31
UEM är slut för detta år. Inga medaljer för kadetterna heller och vi har bett förbundskapten Tobias Bergman sammanfatta kadetternas insats på detta UEM nedan.
  • Uppdaterad: 02 AUG 2021 19:31

Sammanfattnings ett UEM för kadetter där det inte bjöds på några medaljer i de individuella klasserna där en kvartsfinal var bästa resultat. I lagspelet kom pojkkadetter på en delad nionde plats samtidigt som flickkadetterna åkte ur utan att ens vara nära att hålla sig kvar. Resultatmässigt ett fattig UEM ur svenskt perspektiv men säkert väldigt lärorikt för den svenska truppen av spelare och ledare. Nedan följer förbundskapten Tobias Bergmans sammanfattning av kadetternas UEM.

Pojkkadetter lag
- Killarna hamnade på en delad niondeplats och känslan är att vi inte riktigt nådde upp till den nivå som vi hade behövt som lag för att vi ska nå längre. David Björkryd gör bra (7-2 i matchskillnad) ifrån sig hela lagturneringen men får inte riktigt det stöd han hade behövt för att Sverige skulle kunna nå längre i lagturneringen helt enkelt, berättar Tobias Bergman.

Flickkadetter lag
- Vi visste på förhand att det skulle bli tufft att hålla oss kvar och så blev det också, tyvärr åker de ur A-gruppen. De gör sitt bästa och kämpar på så gott de kan men de håller inte riktigt den nivån som behövs för att hålla sig kvar vilket visade sig, fortsätter Bergman. Visst hade de kunnat få bättre lottningar och så men det är väl inget att egentligen skylla på, avslutar han.

Pojkkadetter singel
- Vi hade en bra känsla utifrån hur lottningarna föll och vi trodde kanske att killarna skulle kunna nå längre. David Björkryd fick förvisso en motståndares vars spelstil passar honom illa men där han såklart ska vinna oavsett, han kommer lite fel in i matchen och får slita på hårt för varje poäng och har dessutom setbollar till 3-2 ledning och även setbollar för att kvittera till 3-3 innan han förlorar, berättar Bergman. Isak Alfredson och Elias Sjögren gör vad de ska i singelspelet och håller sina seedningar men tyvärr gör Alfredsson än mindre bra insats i sin 16-delsfinal där han förlorar med stora siffror. Sjögren gör en helt OK match men blir lite för passiv i spelet för att kunna vinna sin match mot en högre seedad spelare, berättar Bergman.

Pojkkadetter dubbel
- I dubbelspelet lyckas  Elias Sjögren och David Björkryd gör det bäst ifrån sig i dubbel där de når kvartsfinal, de har setbollar i första set men efter det är det chanslöst och stora förlustsiffror för svenskarna, lite synd att de inte kunde ta ”fighten” lite bättre där, tycker Bergman.

Flickkadetter singel
-
Alice Nilsson gör det bra som tar sig till de sista 32 spelarna och väl där gör hon en OK match mot sin ryska motståndare som spelade med ”stötspel” från sitt backhandhörn och ”deffade” ibland, en svår spelstil att möta, säger Bergman. En dålig start på matchen och lite för mycket uppförsbacke från början för att hon ska orka pressa hela vägen, fortsätter han. De andra två tjejerna åker ju ur sina grupper och där finns det väl positiva saker att hämta ur enskilda moment även om resultaten kanske var oomstridda, avslutar Bergman.

Trender i Europa
Vi bad Tobias Bergman berätta lite hur han såg på de andra nationerna och om det finns några speciella trender att håll utkik efter eller kanske till och med ta med sig hem, så här sa han:
- Alla de bra spelarna är bra i öppet spel. De hanterar alla dueller bra och söker det. Alla kan attackera bra från både backhand och forehand och det handlar mycket om att rent spelmässigt bygga upp sig ett övertag i duellerna och sen blåsa på när läget kommer. Inte så många som ”krånglar” till det över bordet heller och de flesta har rätt så neutrala servar, inget krångel, konstaterar Bergman.

- För flickkadetterna har det blivit än viktigare nu än förr att komma åt med egen förstaattack med skruv följt av det lite hårdare flacka spelet. Tendensen tidigare har varit även bland de bästa att inte alltid öppna själv utan att i stället vara tuff på motståndarens attack och ha ett starkt försvar. Nu ser jag att spelarna i större grad söker egen attack även om det fortfarande finns en hel del spelare som mest bygger sitt spel på att skära och blockera, avslutar Bergman.

Vi tackar för ordet ochr för insatsen från både ledare och spelare på plats i Kroatien där vi förhoppningsvis har mycket positiva saker att ta med oss hem till träning och tävling på hemmaplan. Tack.

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Star Condenter Doha
20-25/9 2021, Doha, Qatar
Hemsida
Resultat
Webbsändningar
Bord 1
Bord 2-4 + kval

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info