Hoppa till sidans innehåll

Unga talanger på läger i Tjeckien och Slovakien

23 MAR 2022 09:24
Under mars månad har åtta unga svenska spelare fått möjligheten att delta i Europeiska bordtennisförbundets selection camp och Eurotalents-läger i Havirov, Tjeckien och Senac, Slovakien.
  • Skapad: 23 MAR 2022 09:24

Först ut var en kvartett spelare i form av tre 2010:or och en 2011:a som tillsammans med 50 andra spelare från 17 nationer deltog i det sex dagar långa lägret i tjeckiska Havirov. Spelarna uttagna från Sverige var Laurynne Cabardo, Angelina Bebawy, Simon Karlsson-Englund och Emil Ellermann. Under lägret stod elva gemensamma pingispass samt två fyspass på schemat. Våra svenska spelare hann även med två extra servepass under veckan.

Svensk ledare i Havirov var Daniel Ellermann som var nöjd med träningsveckan:
– Våra svenska spelare stod för en stark insats under veckan. Genomgående bra fokus och kvalité på träningspassen även om det på slutet märktes att vi inte riktigt är vana att träna med denna mängd och intensitet. Det var mycket nyttigt för våra spelare att se hur övriga Europa tränar sina yngsta talanger. Gänget får högsta betyg i uppträdande och gruppsammanhållning under veckan. Ovant för våra spelare var det betygsystem som lägrets tränare använde sig av under veckan.

Betygssystemet verkade dock inte ställa till så mycket bekymmer då vi låg högt med våra spelare. Särskilt utmärkande var Laurynnes toppbetyg - bästa tjej på lägret och belöningen är bland annat en biljett till ITTF Hopes Week i slutet av året. Även Simon belönades med en lägerbiljett - ETTU-läger i Slovenien i oktober.

ETTU_lager_2.png
(Från vänster: Maria Chrisoforaki, Siri Benjegård, Melker Sjösvärd, Adam Gravsiö Wallin, Sigge Hedblad)

Vid läger nummer två deltog även där fyra svenska spelare uttagna av det Europeiska bordtennisförbundet. Tre killar födda 2009; Melker Sjösvärd, Adam Gravsiö Wallin och Sigge Hedblad samt Siri Bejegård född 2011. De svenska spelarna deltog i fem tuffa dagars träning i Slovakiska Senec med dubbla pingispass varje dag plus fyspass de tre första dagarna. Totalt deltog 29 spelare från 12 länder under lägret.

Svensk ledare i Slovakien var Maria Christoforaki som sammanfattar lägret så här:
– Våra svenska spelare visade hög kvalitet, talangfullhet och passion under veckan. Utbytet med spelare från andra länder var både lärorikt och roligt.

Lägret i Slovakien är ett av fyra läger med liknande upplägg och deltagare. Övriga läger är i Rumänien (juni), Tjeckien (oktober) och Frankrike (november). De tre bästa tjejerna och tre bästa killarna under årets läger belönas med ett utvecklingsstipendium från ETTU värt 3600 Euro.

Noterbart var att under båda lägren deltog Ukrainska spelare som lyckats fly kriget tillsammans. Dessa spelare tillsammans med barnens mammor togs om hand på ett föredömligt sätt av ETTU och av de Tjeckiska och Slovakiska Bordtennisförbunden.

Med feedback från lägrets huvudtränare samt från de svenska tränarna är nu våra svenska spelare tillbaka på hemmaplan motiverade att fortsätta träna hårt och målmedvetet.

Skribent: Daniel Ellermann
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms-SM 2022
26-29 maj, Uppsala
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info