Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ungdomslandslagen samlade i Köping

23 SEP 2022 15:41
Under helgen samlades stora delar av det svenska ungdomslandslaget i Köping för att bl.a. genomgå fystester, upprätta individuella utvecklingsplaner och ta del av landslagsinformation och landslagsregler för innevarande säsong.
  • Uppdaterad: 23 SEP 2022 15:41

25 spelare är initialt uttagna i ungdomslandslaget säsongen 2022/2023 fördelat på fyra kategorier: flickkadett, damjunior, pojkkadett och herrjunior. I helgen  träffades samtliga spelare så när som på  fyra spelare, två som spelade U21-EM och två som var sjuka. Av våra kategoriansvariga saknades Malte Möregårdh (damjunior), också på grund av närvaro på U21-EM.

Landslagstruppen är uttagen av de fyra kategoriansvariga: förutom redan nämnd Malte Möregårdh är Maria Christoforaki (flickkadett), Mattias Ekdahl (pojkkadett) och Pär Gerell (herrjunior) övriga ansvariga ledare för ungdomslandslaget under säsongen. Assisterande coacher kommer Sebastian Lundahl (flickor) och Peter Blomqvist (pojkar) att vara. Ledarteamet kompletteras av medarbetare från SBTF:s samarbetspartner Stjärnkliniken och då främst Frida Bylinder som ansvarar för fysträning och mental träning.

– Jag är mycket glad över att vi har kunnat bilda detta starka ledarteam för vårt ungdomslandslag. Ledarna besitter mycket stor kunskap och har visat stort engagemang för att utveckla våra landslagsspelare. Under säsongen kommer vi även komplettera med fler coacher vid enstaka landslagsaktiviteter, berättar landslagsansvarig Daniel Ellermann.


Bilden från vänster: Sebastian Lundahl, Maria Christoforaki, Pär Gerell, Daniel Ellermann, Mattias Ekdahl.

– De spelarna som är uttagna tror vi kan utvecklas bra både på lång sikt – flera år och även på lite kortare sikt – ungdoms-EM 2023. En avgränsning i antalet spelare har gjorts då vi har begräsningar i resurser – tid för att göra ett tillräckligt bra jobb med varje spelare men även ekonomi, fortsätter Ellermann.

–  Målsättningen med denna landslaguttagning i början av säsongen är att vi kan jobba nära dessa spelare under hela säsongen, på landslagssamlingar. Men även med regelbundna uppföljningar av deras individuella utvecklingsplan mellan dessa samlingar. Det ger en röd tråd i deras träning och i förlängningen förhoppningsvis en god utvecklingskurva, menar Ellerman noch förklarar  vidare:

– Det är inte alls omöjligt att vi under säsongen adderar fler spelare som visar goda resultat och utveckling till landslagstruppen. Vi kommer även vid vissa landslagsläger ta ut lite bredare även utanför den initiala landslagstruppen, avslutar Ellermann.

Arbetssättet med ungdomslandslaget skiljer sig i och med detta upplägg något från tidigare säsonger och nytt för denna säsong är även en ny kategori läger – SBTF:s utvecklingsläger. Dessa läger kommer att arrangeras främst under höstlov, jullov och sommarlov men även kortare läger på helger eller andra lov kommer att arrangeras. Med landslagsläger och utvecklingsläger kommer SBTF nå ungefär 100 ungdomsspelare i åldrarna 10-18 år. Landslagsläger för samtliga kategorier samt två utvecklingsläger kommer att genomföras under höstlovet. Inbjudan till dessa utvecklingsläger samt mer information om upplägget för dessa läger kommer kommuniceras under nästa vecka (26/9-2/10).


Ungdomslandslaget Svenska Bordtennisförbundet 2022/2023

Flickkadett
Clara Ellermann, Västers BTK
Betty Engström, Levide IF
Gabriella Aaltonen, Spårvägens BTK
Angelina Bebawy, KFUM Stocksund
Laurynne Cabardo, Ängby SK
Siri Benjegård, Askims BTK

Pojkkadett
Bharat Madhu Chandra, Spårvägens BTK
Hugo Jobs, Ängby SK
Olle Ståhl, Ängby SK
Adam Wallin, IFK Täby BTK
Emil Gjörling, Ängby SK
Sigge Hedblad, IFK Täby BTK
Melker Sjösvärd, Linköpings PK
Mark Usov, Haparanda SKT

Damjunior
Nomin Baasan, Eslövs PK
Leah Muskantor, Köpings BTK Dam
Linn Olsson, BTK Frej
Alice Nilsson, Våxtorps BOIS
Agnes Svensson, Halmstad BTK

Herrjunior
Charlie Carlsson, Eskilstuna BTK
Alve Sjövold, Ängby SK
David Björkryd, Eskilstuna BTK
William Bergenblock, Halmstad BTK
Peter Alestedt, IFK Täby BTK
Noa Dahlström, Mariedals IK


Fystester ungdomslandslag
Stående längdhopp
Stjärnan
Sidledsförflytningar
Kast med medicinboll (stående sidled, stående inkast, sittande bröstkast)
Yoyo-test
Blazepod reaktionstest
Funktionell rörelseanalys (9+ screening)

Vill du veta mer om ungdomslandslag, utvecklingsläger eller de fystester går det bra att kontakta landslagsansvarige Daniel Ellermann, This is a mailto link eller 0733-568582.

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan herrar
6 december kl. 18.30
BTK Rekord - BTK Kävlinge 
Eslövs AI BTK - Söderhamns UIF 
Halmstad BTK - Munkedals BTK 
Västers BTK - Spårvägens BTK 

Evenemang

Ungfoms-VM, Tunisien
4-11 december
Eventsida med resultat

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info