Hoppa till sidans innehåll

Välkommen kapten Persson

01 OKT 2020 16:18
Idag 1 oktober börjar Jörgen Persson sin tjänst som förbundskapten för herrlandslaget. Sedan 2019 har Jörgen varit assisterande förbundskapten åt Peter Blomquist men får alltså från och med idag huvudansvaret.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2020 16:18

Efter en väldigt annorlunda vår och sommar, och nu även höst, kliver Jörgen Persson in i rollen som herrarnas förbundskapten. Jörgen har sedan våren 2019 varit assisterande förbundskapten åt Peter Blomquist som nu får ett nytt uppdrag inom Svenska Bordtennisförbundet.
– Jag vill tacka Peter Blomquist å det varmaste för hans insatser för svensk bordtennis, senast som herrarnas förbundskapten. Peter kommer nu att fokusera på att utveckla talanger med siktet inställt på OS i Paris 2024. Han kommer dessutom att ha en assisterade roll under mästerskapen som förhoppningsvis kommer smyga igång inom en inte allt för avlägsen framtid, säger Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson.

Jörgen fick en riktig pangstart i sin roll som coach för det svenska landslaget när han under våren 2019 var med och ledde fram Mattias Falck till en väldigt efterlängtad VM-final – den fösta blågula sedan 1997.
– Jörgen har varit med som ledare ett tag nu och vuxit in i rollen mer och mer så jag tror och hoppas att vi som landslag kommer fortsätta utvecklas och ta steg framåt tillsammans med Jörgen i förarsätet, fortsätter Andersson.

Det är fortsatt ovisst vilket mästerskap som kommer bli det första efter den långa perioden med inställda och uppskjutna tävlingar och mästerskap. Det står dock klart att Mattias Falck är uttagen till både ITTF Men's World Cup och ITTF Finals, båda i Kina i november, och med på den resan kommer givetvis Jörgen Persson att vara.
– Det är skönt att det så smått börjar dra igång igen. Det blir två väldigt tuffa tävlingar i Kina med enbart världsspelare så det gäller att både Mattias och Jörgen är på hugget från första boll. Sedan återstår det att se när tävlandet och mästerskapen drar igång på allvar. Inga mästerskap har ju ställts in utan bara skjutits upp så det kan bli så att vi kommer spela dubbla VM och EM plus ett OS under 2021. Det krävs ju dock att situationen med pandemin i vår värld förbättras för att det ska vara möjligt, säger Andersson.

I och med att oktober månad har startat är det också två tidigare anställningar som löper ut.
– Jag vill också passa på att tacka både Peter Andersson och Peter Sartz vars anställningar formellt sätt tog slut igår. Jag önskar båda ett stort lycka till med det fortsätta arbetet att ta fram och utveckla pingisspelare oavsett om det blir i Sverige eller utomlands. Båda två har gjort en stor insats för svensk bordtennis som inte ska glömmas bort, avslutar Mikael Andersson.

Vid frågor
Mikael Andersson, Sportchef
This is a mailto link
072-382 72 29

Thomas Buza, förbundschef
This is a mailto link
070-872 73 78

 

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info