Hoppa till sidans innehåll

Världsmästarna tog ny titel efter stark vändning

24 MAR 2022 13:59
Dubbelvärldsmästarna Mattias Falck och Kristian Karlsson säkrade idag ännu en internationell titel när duon besegrade det tyska paret Kilian Ort/Ricardo Walther i finalen av WTT Contender Doha.
  • Skapad: 24 MAR 2022 13:59

Dubbelfinalens båda inledande set blev jämna och ovissa men tyvärr för svensk del gick båda till tyskarna, seedade elva i tävlingen.
– Ett av de två första seten skulle vi ha vunnit. Vi fick en dålig start i första och de vann det rättvist. Andra kanske vi skulle vunnit men vi visste att om vi bara körde på så skulle vi kunna vända, säger Kristian Karlsson.

Världsmästarna Falck/Karlsson, som inför tävlingen var seedade etta, kom tillbaka in i matchen och säkrade det tredje setet med klara siffror, 11-6.
– Vi försökte få dem lite mer ur rytm och spela långa returer och lite snabbare vilket gav bra resultat, säger Mattias Falck.

I fjärde set blev det återigen spännande och ovisst och de båda paren skiftades om att vara i ledningen. Till slut var det Falck/Karlsson som säkrade setet med 11-9 efter att ha varit i underläge med 8-9.

I femte set tog svenskarna direkt kommandot och gick från 2-0 till 4-2 men tyskarna kom in i setet och kvitterade till 5-5 som sedan blev 7-7 och 8-8. Vid 9-8 till Falck/Karlsson valde tyskarna att ta time-out men den hjälpte föga utan världsmästarna från Houston tog de två avslutade poängen och vann setet med 11-8 och matchen med 3-2 i set efter att ha varit i underläge med 0-2.
– Det känns väldigt bra och var kul att vinna. Tidigare har vi kommit tvåa här i Doha så det var skönt att få stå överst denna gång, säger Kristian och får medhåll av Mattias:
– Nu siktar vi på att ta en dubbel och vinna även nästa tävling som drar igång imorgon.

Redan imorgon inleds alltså nästa världstourtävling, även den i Qatars huvudstad Doha, men denna gång är det en WTT Star Contender-tävling, alltså en nivå över Contender-nivån.

Falck/Karlssons väg till seger
3-0, Alexis Lebrun/Felix Lebrun, Frankrike
3-2, Mizuki Oikawa/Takuya Jin, Japan
3-0 (WO), Xu Yingbin/Cao Wei, Kina
3-2, Kilian Ort/Ricardo Walther, Tyskland

Samtliga resultat från tävlingen hittar du här. 

Foto: SBTF/Jörgen Persson

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms-SM 2022
26-29 maj, Uppsala
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info