Hoppa till sidans innehåll

Veteran-SM: Torsdag

09 SEP 2021 23:18
Denna torsdag bjöd på mängder av matcher i de äldsta klasserna, från klasserna 65 upp till 85. Hela klasser spelades klart denna första av fyra tävlingsdagar på Veteran-SM i Karlskrona.
  • Skapad: 09 SEP 2021 23:18

Bilden: Uno Hedin Foto: Lyckeby BTK

Fem herrklasser, en dam klass samt en mixed dubbelklass för 70-åringarna spelades klart första dagen och vi bjöds på en del favoritsegrar men också en och annan mindre väntad vinnare.

I H70 så möttes de två toppseedade spelarna Göran Skogsberg och Roger Sundqvist i finalen men det hade verkligen inte behövt bli så då de båda två var rejält illa ute tidigare i turneringen. Värst var det för Skogsberg som i sin kvartsfinal låg under med 1-2 i set mot Hans-Erik Börjesson från LinnePartille  för att sedan vinna klart i fjärde set och sedan till sist kunna ta hem matchen via 16-14 i skiljset, vilken nervpers! Samtidigt var Sundqvist illa ute även han i sin kvartsfinal mot Safirs Arvi Garpenhed men där Sundqvist till sist kunde förvalta sitt favoritskap till seger med 3-2 i set. Väl i final så kunde Sundqvist med ganska klara siffror besegra Skogsberg med 3-0 i set.

Herrar 75 vanns planenligt av Lennart Björk från IF Norcopensarna även om han var ute på hal is mot Sven-Inge Jönsson från Allerum i semifinalen och där pressades till seger i skiljeset. Finalen mot överraskningen Carl-Olof Jagebro från Varberg blev dock en mer komfortabel match för Björk som där segrade med stora siffror.

I H80 vann lite överraskande Sven-Olof Cratz SM-guldet och då ska man veta att han i gruppspelet stod helt utan chans mot Rolf Johansson från Lidköping. Men som vi alla vet så kan mycket hända under en dag i pingishagen och vid summering av klassen stod Cratz som etta medan Johansson kanske lite snöpligt fick se sig besegrad i finalen med 3-2 i set efter ha varit i ledning med 2-1.

I damer 70 så kom endast fem spelare till start och de spelade därmed gruppspel om alla placeringar och där segrade Wivika Andermo från Spårvägen. Andermo vann all sina matcher och förlorade bara två set på väg till guldet vilket får ses som stark då hon på förhand inte var favorit att ta hem klassen.

I herrar 85 så tog Kenneth Lönnberg en övertygande seger. Från kvartsfinal och framåt gick endast ett set förlorat och det i finalen mot Ola Lagerkvist från Hässelby. En mer imponerande var kanske hans 3-0 seger över förhandsfavoriten Uno Hedin med 3-0 i set.

I herrar 65 så ställde nästan 50 spelare upp och det var således dagens största klass. Toppseedade Göran Aldvik fick respass i semifinalen mot Torbjörn Andersson från LinnePartille men var illa ute redan åttondelsfinalen där han vann med 12-10 i skilje mot Sölve Pettersson från Upplands-Ekeby. Andersson fick i final möta klubbkompisen Pelle Svensson som även han varit illa ute tidigare i turneringen då även han behövde vinna med 12-10 i skiljeset över Lars Andersson från Katrineholm som dessutom ledde matchen med 2-0 i set. Efter att ha förlorat första set i finalen var det dock ingen tvekan och Svensson kunde ta hem guldet via 3-1.

I mixeddubbel 70 så segrade paret Andermo och Sundqvist tillsammans. Singelsegrarna lyckades alltså även i dubbel tillsammans vinna guld, vilken jackpott! 

Imorgon fortsätter spelet med start klockan 09.00 och först ut är det herrdubbel i åldrarna 65-85 följt av att lagspelet startar under eftermiddagen i åldrarna 40-80år
Alla resultat går att finna via denna länk och från tävlingarna webbsänds det flertalet bord, klicka här för schema över sändningarna.

RESULTAT

D70
1. Wivika Andermo, Spårvägens BTK
2. Monika Maul, Spånga TBK
3. Angela Lundberg, Fältöverstens BTK

H70
1. Roger Sundqvist, Lule PF
2. Göran Skogsberg, BTK Safir
3. Thomas Stenberg, IF Norcopensarna
3. OlleEklund, Ängby SK

H75
1. Lennart Björk, IF Norcopensarna
2. C-O Jagerbro, Varbergs BTK
3. Sven-Inge Jönsson, Allerums GIF
3. Åke Berg, Tullinge TP BTK

H80
1. Sven Olof Cratz, Vadstena BTK
2. Rolf Johansson, IFK Lidköping
3. Lennart Svensson, Spårvägens Veteran BTK
3. Bo Torinsson, IF Ifo

H65
1. Per Svensson, LinnePartille PK
2. Torbjörn Andersson, LinnePartille PK
3. Leif Cruuka, Skellefteå AIK BTF
3. Göran Aldvik, Spårvägens BTK

H85
1. Kenneth Lönnberg, Särö IK
2. Ola Lagerkvist, Hässelby Pensionärers BTK
3. Uno Hedin Spånga BTK
3. Urban Living, Köpings BTK

Mixed dubbel 70
1. Andermo/Sundqvist, Spårvägen/LinnePartille
2. Linde/Börjesson, LinnePartille
3. Maul/Wessman, Spånga TBK

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms & Para-SM 2021
16-19/9, Eslöv
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info