Hoppa till sidans innehåll

VM: Truls säkrar Sveriges andra medalj

28 NOV 2021 02:26
Under loppet av bara några timmar säkrade Sverige sin andra medalj på VM i Houston. Truls Möregårdh vann sin kvartsfinal mot nigerianen Aruna vilket betyder att 19-åringen tar minst brons. I semin väntar tysken Timo Boll.
  • Skapad: 28 NOV 2021 02:26

Herrsingel
Kvartsfinal 
Truls Möregårdh – Quadri Aruna, Nigeria, 4-2
(13-11, 11-8, 2-11, 11-4, 12-14, 11-7)

Det första setet blev ett ställningskrig mellan två väldigt olika spelartyper. Aruna jobbade mycket för att komma åt med sin forehand medan Truls mer styrde sin motståndare med sin backhand. Aruna skaffade sig setbollar men Truls gav inte upp och kunde efter tre räddade setbollar ta hem setet och ta ledningen i matchen.

Andra set påminde inledningsvis mycket om det andra med skillnaden att Truls var ännu något strå vassare än i det första setet vilket också gav honom ett par poängs ledning. Aruna slet dock på med sina snabba fötter och tunga forehandträff vilket tog honom tillbaka in i setet och till och med upp i ledning med 7-8. Truls gav i det läget prov på sina kvaliteter och kunde med några snabba poäng ta hem setet och ta ledning med 2-0.

Som vi sett tidigare och inte minst igår mot Kristian Karlsson är Quadri Aruna en kämpe och en spelare som inte slutar kämpa och som han kom i gång i det tredje setet. Först vid underläge med 0-9 kunde Truls ta sin första poäng i setet vilket naturligtvis var försent. 2-11 och ledningen reducerad till 2-1 i set.

Om tredje set var Arunas så började det fjärde setet precis tvärtom och Truls stormade fram till 6-0 efter ett par spektakulära slag snudd ingen annan i världseliten ens försöker sig på. Total kontroll av allt i detta läge för 19-åringen från Hovmantorp. 3-1 i set och bara en setseger från en semifinalplats på VM.

Men och det är ett men som vi inte ska glömma bort att säga. Aruna ger sig aldrig och nigerianen stormade fram till ledning 6-1. Men (återigen) Truls hittar även han ett sätt att komma tillbaka och snart var 6-5 vilket tvingade Aruna att använda sin timeout. Setet fortsatte och man kunde nu ana en viss oro hos Aruna. Vid 9-9 testade Truls sin motståndare med en serve precis över kanten i hans forehand och fick då svar på tal direkt då Aruna vräkte in en forehand hårdare än granit. Truls kunde dock ta hem nästa poäng och sedan skaffa sig matchboll två gånger om innan Aruna till sist kunde ta hem setet. Vilken nervpärs. Svensk ledning med 3-2 i set.

Aruna var snabbast ut ur startgroparna i femte set och tog sig fram till ledning med 5-2. Setet svängde ännu en gång och Truls kunde ta fem raka poäng till ledning 7-5. Poängen skiftades fram och tillbaka innan det plötsligt och lustigt var 10-7 och tre matchbollar för Truls. Denna gång krävdes det bara en och via några strålande slag kunde svensken se Arunas boll segla ut. Truls Möregårdh är klar för semifinal på VM där Timo Boll står för motståndet.

– Jag fattar inte vad jag ställt till med. Är jag i semifinal på ett VM? Har jag tagit medalj på ett VM? Nej, det kan jag väl inte ha gjort, säger Truls Möregårdh sprudlande och skrattande innan han kommer in i mixed-zonen.
– Jag lever i en dröm just nu. Det är svårt att förstå att jag som 19-åring kan vara i semifinal på ett VM mot legendaren Timo Boll, fortsätter Truls tagen av segern.

Följ mästerskapet
Resultat
Webbsändningar (bord 1-2)

Foto: Manfred Schillings

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Pingisligan by STIGA, herrar
Omgång 9, tisdag 18/1
Halmstad BTK-BTK Rekord
BTK Kävlinge-Eslövs AI BTK
Spårvägens BTK-Munkedals BTK

Evenemang

WTT Feeder Düsseldorf 
17-2/1, Düsseldorf, Tyskland
Info
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Pingisligan by STIGA, herrar
Omgång 9

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info