Hoppa till sidans innehåll

World Cup: Harimoto segrade i kvartsfinalen

14 NOV 2020 13:15
Mattias Falck kunde inte rå på det japanska underbarnet Tomokazu Harimoto som vann kvartsfinalen med 4-1 i set. Falck inledde övertygande med aggressivt och bestämt spel och drog ifrån till 8-3 i första set.
  • Skapad: 14 NOV 2020 13:15

Sjätteseedade Mattias Falck fick en kanonstart i matchen mot 17-årige japanen Tomokazu Harimoto. Genom flera stenhårda och välplacerade backhandslag tog Falck kommandot och drog ifrån till hela 8-3. Harimoto tog därefter poäng för poäng och den stora ledningen blev i stället 8-8, 9-9 och till slut 11-9 i japanens favör.

– Jag hade verkligen behövt få med mig detta set när jag fick en så bra start, säger Mattias Falck.

Andra set blev Harimotos från start till mål även om Falck kom närmre och närmre på slutet men i tredje var det återigen Mattias som satte sig i förarsätet efter en bra tagen time-out vid underläge 2-4. Mattias hämtade upp och gick förbi till 7-5 men precis som i första set var det Harimoto som var starkast under slutbollarna och även detta set vann han med 11-9.

Fjärde set blev en uppvisning av Falck som varierade servar och väste in fina backhandsläggor från i stort sett hela bordet. Setet vann Mattias med 11-4.

Femte set var likt det tredje. Japanen tog ledningen med 5-3 men Mattias utjämnade med två stenhårda och välplacerade forehandflippar och, precis som i tredje, tog Falck sedan ledningen och hade 9-7 men tyvärr för svensk del skulle det bli exakt som i tidigare set och Harimoto vann även detta med 11-9.

– Matchbilden kändes bra och jag fick spelet dit jag ville men jag gjorde lite för många enkla misstag matchen igenom tyvärr och jag har inte riktigt råd att missa så mycket i backhand mot backhand som jag gjorde, avslutar Falck.

Kvartsfinal
Tomokazu Harimoto, Japan – Mattias Falck, Sverige, 4-1
(11-9, 11-8, 11-9, 4-11, 11-9)

På torsdag i nästa vecka (19/11) drar ITTF Finals igång i Zhengzhou, Kina och även där deltar Mattias Falck.

Se alla resultat här.

Foto: ITTF

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info