Hoppa till sidans innehåll
Foto: WTT/ Rémy Gros

WTT Champions: Anton vidare, Kristian förlorade

20 OKT 2022 06:49
Anton Källberg gjorde Truls Möregårdh sällskap till andra omgången efter tre raka mot Quadri Aruna, Nigeria. Däremot är det färdigspelat för Kristian Karlsson efter förlust mot Kanak Jha, USA.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2022 06:49

imageyh6l8.png

Kristian Karlsson föll i tre raka mot Kanak Jha. Något överraskande kan tyckas eftersom Kristian visat fin form efter återkomsten från skadan han ådrog sig vid EM i augusti.

Inledningsvis såg det ändå bra ut, inte minst när han tog sina två servar fram till 6-4 i första set. Därefter var det Kanak Jha som tog över, styrde spelet och Kristian kom inte upp i den kapacitet vi är vana att se honom.

– Stämmer, Kristian började bra, men sedan försvann allt. Han har sett bra ut på träning men kom aldrig riktigt in i matchen, sade förbundskapten Jörgen Persson.

För Kristians del fungerade inte det korta spelet som är ett av hans signum. Hans returer blev både för långa och för höga, som blev enkla byten för Kanak Jha att attackera och avgöra på.

– Kanak Jha är säker, missar nästan ingenting, samtidigt som Kristian själv gör för många enkla misstag, sade Jörgen Persson.

Det som bekymrade Kristian Karlsson var nog att han hade svårt att läsa Kanak Jhas servar och tvingades till att bara rädda bollarna över nätet. Få gånger var de när han kunde dra sin patenterade backhandcross eller starka forehand.

För Anton Källberg stämde spelet från allra första poäng. Han var alert och beredd på Quadri Arunas kännetecknande blixtsnabba attacker. Anton tog tidigt kommandot i alla tre seten.

– De har mötts en del i tyska ligan och Anton har vunnit över honom tidigare. Han var trygg i spelet mot honom, sade Jörgen Persson.

Första fram till 8-2 innan han tillät Aruna komma in i spelet. Likadant i andra där Anton gick från 4-4 till 9-6 innan Aruna på nytt fick vara med.

I tredje gjorde Anton ett ryck från 4-3 till 7-3 och 10-6 innan Aruna åter fick med sig några poäng. Även om siffrorna var jämna 11-8, 11-9, 11-9 så var det Anton som styrde spelet vid rycken så föregick de ofta med en välplacerad serve som han ofta kunde avgöra direkt på.

– Det såg riktigt bra ut. Anton har varit bra på träning. Anton värderade bollarna bra, sade Jörgen Persson.

I andra omgången väntar vinnaren av Mattias Falck och Tomokazu Harimoto.

Foto: WTT

Resultat

WTT Champions, Macao

Herrsingel

20/10

1/16-final

Kristian Karlsson-Kanak Jha, USA 8-11, 8-11, 8-11

Anton Källberg-Quadri Aruna, Nigeria 11-8, 11-9, 11-9

 

Kommande matcher

Herrsingel 1/16-final

20/10 12:30

Mattias Falck-Tomokazu Harimoto

Herrsingel, 1/8-final

21/10 ???

Truls Möregårdh-Wang Yang, Slovakien

Anton Källberg-vinnaren av Mattias Falck och Tomokazu Harimoto, Japan

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info