Hoppa till sidans innehåll
Foto: WTT/ Rémy Gros

WTT Champions: Flygade Falck till åttondelen

20 OKT 2022 14:05
Vilken match! Mattias Falck imponerade stort och bjöd på en fenomenal uppvisning med ett backhandspel som tystade Tomokazu Harimoto, Japan, och ställs nu mot Anton Källberg i nästa omgång.
  • Skapad: 20 OKT 2022 14:05

Mattias Falck svarar för en av sina bästa matcher på mycket länge. Hans backhandattacker firade stora triumfer mot världsfyran Tomokazu Harimoto som inte kunde stå emot den kanonad han utsattes för.

– Backhandspelet är viktigt. Han vill också styra sitt spel därifrån, men jag vet att jag kan vinna därifrån och har slagit honom därifrån tidigare, sade Mattias Falck.

Tomokazu Harimoto, eller ”Screamoto” som WTT:s webbkommentator kallade honom, fick bara utlopp för sina känslor i tredje set. I övrigt såg Mattias Falck till att få tyst på hans skrikande, som efter varje vunnen poäng låter som det gällde en matchboll.

Det spel som Mattias Falck bjöd på var kanske det bästa han presterat någonsin. Han kontrade ut japanen med snabba backhandattacker och när det behövdes en och annan dräpande forehand, som rev upp stora hål i Harimotos försvar.

– Jag hade bra servereturer och kunde göra honom osäker. Hade också bra egna servar och lyckades hålla undan för hans attacker, sade Mattias Falck.

I fjärde set kom några helt avgörande poäng. Vid 3-1 tvingades Harimoto till timeout. Den gav inte speciellt mycket och när Mattias fick en nätrullare till 5-2 med så mycket backspin att bollen gick tillbaka på svenskens bordshalva var det en uppgiven Harimoto som dessutom servade i nät till 7-4 för Mattias Falck.

– Fast jag bjöd tillbaka genom att själv missa en serve vid 8-4, sade Mattias Falck.

Den kunde han definitivt bjuda på för sedan var det ren defilering fram till 11-6 i fjärde.

– Den här hallen verkar fungera bra för mig. Det var här jag slog Xu Xin, sade Mattias Falck.

Nu väntar ett svenskmöte mellan Anton Källberg och Mattias Falck i åttondelen. Det gäller att ställa klockan tidigt på fredagsmorgonen, 05:45, och därefter Truls Möregårdh mot Wang Yang, Slovakien 06:55.

Frånsett Kristian Karlssons förlust så har de övriga tre visat upp ett strålande spel. Det fick Jörgen Persson, som är ett stort fan av Wilmer X, att relatera till en av deras nya låtar på senaste skivan.

– ”Fin blick för spelet”, det passar väl ganska bra, avslutade Jörgen Persson.

Foto: WTT

Resultat

WTT Champions, Macao

20/10

Herrsingel 1/16-final

Mattias Falck-Tomokazu Harimoto, Japan 11-4, 11-6, 3-11, 11-6

 

Kommande matcher

Herrsingel, 1/8-final

21/10 05:45 (svensk tid)

Anton Källberg-Mattias Falck

21/10 06:55 (svensk tid)

Truls Möregårdh-Wang Yang, Slovakien

 

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info