Hoppa till sidans innehåll

WTT Champions: Linda Bergström pressade Mima Ito

19 OKT 2022 14:43
Linda Bergström satte tuff press på Mima Ito men lyckades inte stå emot hennes offensiv över matchens fyra set.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2022 14:43

Linda Bergström kom in i WTT Champions som nummer 29 av de 32 kvalificerade spelarna. Hade med andra ord allt att vinna.

Inte många trodde att Linda skulle kunna rubba världssexan Mima Ito, Japan, men en överraskning var inte så långt borta.

Efter underläge i första set med 8-9 avslutade Linda Bergström kliniskt med att vinna med 11-9 och ta ledningen med 1-0 i set.

– Det var en bra matchbild för mig. Jag försökte låsa henne i forehand, sade Linda Bergström.

I andra fortsatte Linda att sätta ordentlig press på japanskan. Vid ledning 8-6 såg det ljust ut och en 2-0-ledning var inom räckhåll.

Mima Ito hade väldigt stora problem i Lindas serve. Svenskan varierade sin defensiv på ett väldigt bra sätt och de oväntade attackerna från Lindas racket överraskade ett flertal gånger Mima Ito.

En ödesdiger nätrullare till japanskan till 8-7 blev kostsam. Linda blev lite för ivrig samtidigt som Mima Ito fick bra utdelning på sina servar och resterade poäng gick till japanskan. Kanske skulle Linda tagit en timeout i andra set, men som sagt det är lätt att konstatera med facit i hand.

– Synd att jag inte fick med mig andra set. Det är små saker som avgör, sade Linda Bergström.

Både i tredje och fjärde set höll Linda inledningsvis jämna steg med Mima Ito, men japanskan verkade stärkt av att ha vunnit andra set och kunde spela ut. Ofta fick hon utdelning med att sätta sina attacker mitt i bordet och där kunde inte använda sina defensiva kvaliteter lika bra.

– Hon hittade in i spelet. Jag hade svårt läsa hennes serve. Gör lite för enklas missar, sade Linda Bergström.

Tävlingen är över för Linda Bergström, men på det sätt hon spelar, kan men se att hon hela tiden tar upp kampen mot de allra bästa i världen. Det visade inte minst hennes insats i lag-VM tidigare.

– Jag är nöjd med Lindas spel. Hon spelar bra mot de bästa och det här är något att jobba vidare på, sade förbundskapten Tobias Bergman.

Linda får trösta sig med att vara med i detta exklusiva sällskap och lägga till 8 500 USD på sitt konto. Närmast väntar hemresa, ligamatch i Tyskland till helgen och efter alla restriktioner och vistelse i karantän, känns det nog skönt att trampa svensk mark på söndag.

Foto: WTT

Resultat

WTT Champions, Macao

Damsingel, 1/16-final

19/10

Linda Bergström-Mima Ito, Japan 11-9, 8-11, 6-11, 6-11

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info