Hoppa till sidans innehåll
Foto: WTT/ Rémy Gros

WTT Champions: Truls mot Falck i kvartsfinalen

21 OKT 2022 08:46
För bara ett par månader sedan möttes Trulas Möregårdh och Mattias Falck på EM i München. Den gången vann Falck. Nu ställs de åter mot varandra i en stor tävling, WTT Champions i Macao.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2022 08:46

Mattias F.jpg

Mattias Falck är van att möta svenskar tidigt i turneringar världen över. Mot Anton Källberg visade sig Mattias Falck vara en starkare och effektivare i avgörande poäng.

Anton öppnade optimistiskt och tog tidigt ledningen. Fast från 7-5 tog Mattias över och två ödesdigra forehandattacker från Anton som gick ut via nätet tog Mattias hem det inledande setet.

Om det var låst spel i första öppnade det upp sig i andra. Efter flera bra attacker från båda spelarna lyckades Anton för första gången i setet ta ledningen vid 8-7. Efter ett par starka forehandattacker utjämnade Anton till 1-1 i set.

I tredje stämde allt för Mattias Falck som gick fram till 10-3. Så långt är Mattias väldigt tät i det korta spelet och hittar hela tiden lösningar.

Då plötsligt lossnade det för Anton som hämtade in Mattias försprång till 10-9. Så blir det ofta när spelare känner varandra så väl. En backhandflip diagonalt från forehandhörnet ger till slut Mattias poängen och setet.

I fjärde tar på nytt Mattias kommandot. Anton har svårt hitta öppningar och plötsligt är uppförsbacken väldigt stor när Falck skaffar sig 9-3.

På samma sätt som i tredje äter sig Anton närmare men längre än till 6-10 kommer han inte utan Mattias Falck är klar för kvartsfinal.

– Han är seg att möta. Får in det mesta på bordet, sade Truls Möregårdh.

Noggrannhet är ett nyckelord och det visade Truls i tredje set. Han spelar mycket smart hela matchen igenom, tvingar slovaken att arbeta i djupled, varvar snabbar drivar och forehandsmashar med stoppbollar vilket är poänggivande för Truls.

I fjärde såg det ut som om Truls skulle sätta punkt för tillställningen. Han gick fram till 6-4, såg självsäker ut och ville helt enkelt få ett slut på matchen. Där tog Wang Yang en lykosam timeout, vann fyra raka poäng och setet till slut med 11-7.

– Han ändrade sitt spel och gjorde det svårt för mig. Han har kortnabb på backhand och det är svårt att se om det är underskruv eller oskruv, analyserade Truls Möregårdh.

Då var vi framme vid ett skiljeset igen. Den här gången ville inte Truls att den rysare de hade för drygt ett år sedan skulle upprepas. Han verkade irriterad över att inte ha avgjort redan i fjärde och ville nu ta revansch på sig själv. Och på vilket sätt han gjorde det. En rent ut sagt klinisk avslutning signerad Truls när han är som bäst och mest effektiv. Truls tog ledningen med 7-0 innan han tillät Wang att komma med i matchprotokollet. 11-2 var bara ett bevis för hur man ska hantera världens bästa defensivspelare.

– Han gick över och servade forehand i slutet av fjärde som jag inte klarade. Han gjorde ett par till i fjärde, men då var jag beredd och fick en bra start, som gjorde det svårt för honom att komma tillbaka, sade Truls Möregårdh.

Nu väntar Mattias Falck i kvartsfinalen för Truls Möregårdh. Vid EM i München i augusti var det Mattias som var den bäste. På lördag morgon vet vi om Mattias ska upprepa den triumfen eller om Truls ska få revansch.

– Lite konstigt att få möta varandra, just Mattias har väl mött svenskar tidigt i alla tävlingar känns det som. Vi har suttit i karantän och tränat med varandra varje dag i en månad nu och det är ju lite speciellt, sade Truls Möregårdh, som inte verkade lägga ned så mycket energi över reglerna med fri lottning, utan tar det som det är.

Oavsett vilket så har vi en svensk i semifinal, och den matchen spelas också på lördag.

Foto: WTT

Resultat WTT Champions, Macao

22-10-21

Herrsingel, 1/8-final

Mattias Falck-Anton Källberg 11-6, 8-11, 11-9, 11-6

Truls Möregårdh-Wang Yang, Slovakien 11-5, 8-11, 11-5, 7-11, 11-2

 

Kommande matcher

WTT Champions, Macao

22-10-22 kl. 14:30 (08:30 svensk tid)

Herrsingel, kvartsfinal

Mattias Falck-Truls Möregårdh

22-10-22 kl. 20:30 (14:30 svensk tid)

Herrsingel, semifinal

Vinnaren av Mattias Falck och Truls Möregårdh-tbd

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info