Hoppa till sidans innehåll
Foto: WTT/ Rémy Gros

WTT Cup Finals: Truls vidare till kvartsfinal

27 OKT 2022 18:02
I veckan passerades Hugo Calderano av Truls Möregårdh på världsrankingen. Ett kvitto på att han förtjänar sin 3:e plats visade Truls genom att vinna över Calderano. Nu väntar repris från förra veckans semifinal i WTT Champions mot Wang Chuqin.
  • Uppdaterad: 27 OKT 2022 18:02

Truls lottning.jpg

Här medverkar Truls Möregårdh vid lottningen av WTT Cup Finals.

Aldrig tidigare hade Truls Möregårdh och Hugo Calderano, Brasilien, mötts. Inledningsvis blev det därför ett ställningskrig med mycket serve och retur som präglade öppningen av åttondelsfinalen av WTT Cup Finals.

I mitten av första set fick Truls in en av sina patenterade stoppblockeringar med mycket sidskruv. Den verkade Calderano inte ha riktigt koll på och Truls skaffade sig 6-4. Där lossnade hans spel och plötsligt stod det 10-4 innan setet var över – 11-5.

– Vi hade inte mötts tidigare och därför var serve- och returspelat viktigt. Han är stark när han får lägen, sade Truls Möregårdh.

I andra gjorde Truls 2-0 direkt i sitt första servegame. Den ledningen behöll han fram till 7-5. På nytt gjorde Truls ett ryck och så var också det setet över – 11-6.

Tredje liknade länge det andra fram till 8-6 för Truls. Så långt hade Hugo Calderano bara gjort 2-0 i egen serve vid ett enda tillfälle. Truls hade gjort 2-0 i egen serve betydligt fler gånger och så långt inte någon gång tappat båda sina servar.

Kanske lite övermod över att det gick så ”lätt” eller bara känsla av att det löser sig. Det har man inte råd med. Det går så oerhört fort och plötsligt var Calderano ikapp. Ändå skaffade sig Truls en första matchboll vid 10-9 i tredje set, men brassen redde ut det och vann med 12-10.

– Borde vunnit i tre raka, tyckte Truls Möregårdh självkritiskt.

I fjärde var det Hugo Calderano som dominerade och när Truls slarvade bort en egen serve som gav Hugo Calderano 9-5 väntade sig de flesta ett skiljeset. Fast inte Truls Möregårdh.

Han gjorde 2-0 i Calderanos serve, tog två nya i den egna serven och när Truls skaffade sig sin andra matchboll vid 10-9 var han bestämd och fullt fokuserad. Sex raka poäng från 5-9 var ett styrkebesked.

– Kändes lite onödigt att det skulle bli ett skiljeset. Vågade gå för det på slutet ch väntade ut någon serve från honom. Det var viktigt, sade Truls Möregårdh.

Nu väntar på nytt ett möte med Wang Chuqin, som Truls hade en otrolig match mot i WTT Champions för en vecka sedan.

– Känns som vi möts hela tiden, skrattade Truls.

Jo, så blir det när man går långt i turneringarna…

En del kanske undrar varför Truls inte är semiseedad. Ja, reglerna är ibland inte helt enkla att förstå. Det är bara de två toppseedade spelarna som placeras ut, i detta fall Fan Zhendong och Ma Long. I övrigt är det fri lottning mellan resten av spelarna.

Som sagt, 13-15, 13-15, 10-12, 6-11 i förra veckan mot Wang Chuqin. Då ska man komma ihåg att Truls hade tre setbollar i första, två i andra och två i tredje.

– Nu är det bäst av fem set och det hoppas jag är bättre för mig, menar Truls Möregårdh.

Det är först i semifinalerna som man går över till bäst av sju set.

I herrsingeln är det bar 15 spelare med. Kinesiska förbundet har stängt av Liang Jingkun, Kina, som var kvalificerad, på grund av osportsligt uppträdande mot sin landsman Lin Gaoyuan.

Foto: WTT

Resultat

WTT Finals, Xinxiang, Kina

Herrsingel, åttondelsfinal, 22-10-27

Truls Möregårdh-Hugo Calderano, Brasilien 11-5, 11-6, 10-12, 11-9

Kommande match

WTT Finals, Xinxiang, Kina

Herrsingel, kvartsfinal
22-10-28, kl. 14:20 svensk tid (20:20 lokal tid)
Truls Möregårdh-Wang Chuqin, Kina

Övriga kvartsfinaler
Tomokazu Harimoto, Japan-Timo boll Tyskland – 09:00 svensk tid
Fan Zhendong, Kina-Dimitrij Ovtcharov, Tyskland – 10:20 svensk tid
Ma Long, Kina-Lin Yun-Ju, Taiwan Tyskland – 13:00 svensk tid

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info