Hoppa till sidans innehåll

WTT Doha: 3-1 gångbart resultat

03 MAR 2021 15:53
Både Kristian Karlsson och Mattias Falck tog sig vidare från första omgången efter vars en 3-1-seger. Ikväll spelar de dubbel tillsammans och imorgon väntar åttondelsfinal där de båda svenskarna ställs mot varandra.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2021 15:09

Blåklädde Kristian Karlsson var först ut när han äntrade hagen för match på bord tre. För motståndet stod den 22-årige slovenen Darko Jorgic som är en välbekant motståndare för svenskarna.

Karlsson inledde med att vinna första set och använde redan i slutet av setet sin time-out. Med tanke på att matcherna spelas i bäst av fem set var det förmodligen ett smart drag av Kristian och hans coach Peter Blomquist med tanke på hur viktigt det är att vinna just första set.

I andra set hade Karlsson greppet hela vägen och tog hem det med klara 11-6. Om andra set gick klart till Karlsson blev tredje desto jämnare och mer spännande. Spelarna följdes åt hela vägen till 10-10 där slovenen var starkast på slutbollarna och vann setet med 12-10.

I fjärde var det återigen Karlsson som tog kommandot och vid ledning 4-1 valde Jorgic att använda sin time-out och det gav visst resultat då han vann den efterföljande poängen och sedermera utjämnade han till 5-5. Kristian satte in ett ryck och drog ifrån till 8-5 och avgjorde sedan matchen med 11-6 och fastställde därmed slutresultatet till 3-1 i set.
– Det passar mig bra att möta Darko och jag kunde ligga på och fick attackera mer än han fick. Det var väldigt skönt att vinna, säger Kristian Karlsson direkt efter segermatchen.

Frågan om fem- eller sjusetare har diskuterats flitigt i Doha och igår uttryckte herrarnas förbundskapten Jörgen Persson att han hade föredragit sju set och får nu medhåll av Karlsson:
– Jag tyckte att sjusetare är mer rättvisa. Det blir mindre marginaler än vad det redan är i vår sport när man spelar femsetare.

Kristian Karlsson och resten av landslaget förutom Mattias Falck, har inte spelat någon internationell tävling sedan Qatar Open hölls i Doha för ganska exakt ett år sedan.
– Kul att vara tillbaka! Det var pang på och rakt in i hetluften direkt men självklart var det väldigt skoj. Jag ser fram emot fortsättningen här, avslutar Kristian.

Mattias Falck spelade på bordet bredvid Kristian och även han fick en bra inledning på matchen när han drog ifrån till 6-2. Motståndaren Mihai Bobocica från Italien fightade sig in i matchen och plötsligt stod det 6-5 som efterhand blev 9-8. Mattias höll dock undan och vann setet med 11-8.

I andra set studsade de flesta bollarna till italienarens fördel och setet vann Bobocica med 11-4.

Tredje blev jämnt och spelarna följdes åt även om Mattias ständigt hade några bollars ledning. Italienaren kvitterade till 7-7 och tog sedan även över ledningen 8-7, 9-8 men vid 9-9 spelade Falck utan tvekan och avgjorde båda bollarna genom att flytta italienaren från hörn till hörn, 11-9 till Falck.

I fjärde set var det Bobocica som fick den bästa starten. 3-0 blev 5-2 till innan Falck arbetade sig in i setet och vid 5-5 valde Bobocica att ta sin time-out som ledde till att han vann nästa poäng men sedan satte Falck återigen in ett ryck och drog ifrån till 9-6. Bobocica vann ytterligare två bollar men det hjälpte honom föga eftersom Falck tog chansen på sin andra matchboll och vann setet med 11-8. 3-1 även till Falck.

Ikväll klockan 17.35 spelar Mattias och Kristian dubbel tillsammans för att imorgon ställas mot varandara i herrsingelns åttondelsfinal.
– Det är alltid kul att möta Mattias. Det brukar bli jämna matcher mellan oss så vi får se imorgon, jag tror att dagsformen kommer avgöra, säger Kristian Karlsson inför morgondagens åttondelsfinal mot dubbelpartners och bästa kompisen Mattias Falck.

WTT 2021 Doha Contender
Herrsingel, omgång 1, onsdag 3 mars
Kristian Karlsson – Darko Jorgic, Slovenien, 3-1
(11-9, 11-6, 10-12, 11-6)
Mattias Falck – Mihai Bobocica, Italien, 3-1
(11-8, 4-11, 11-9, 11-8)
Herrsingel, åttondelsfinal, torsdag 4 mars 
Mattias Falck – Kristian Karlsson, 3-0
(11-6, 11-7, 11-9)
Herrsingel, kvartfinal, fredag 5 mars
16.00 (14.00 svensk tid), Mattias Falck – Dimitrij Ovtcharov, Tyskland, bord 1

Herrdubbel, åttondelsfinal, onsdag 3 mars 
Mattias Falck/Kristian Karlsson – Lubomir Pistej/Aleksandar Karakasevic, Slovakien/Serbien, 2-3
(9-11, 6-11, 11-8, 11-7, 9-11)

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenAnnons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info