Hoppa till sidans innehåll

WTT Doha: Sex matchbollar räckte inte för Anton

11 MAR 2021 14:26
Anton Källberg såg ut att ha läget under full kontroll i kvartsfinalen mot tysken Dimitrij Ovtcharov men på något märkligt vis gled matchen honom ur händerna. Trots sex matchbollar och ledning med 7-2 i femte och avgörande set föll Källberg tungt.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2021 14:26

Med assisterande förbundskapten Peter Blomquist vid sin sida äntrade Anton hagen med gott självförtroende efter sex klara vinster tidigare i turneringen och han inledde precis lika bra som tidigare. Anton spelade varierat med bra returer och när tysken dessutom hade svårt att returerna Källbergs serve såg det hela ljust ut. Första set gick till svensken med 11-8.

I andra set tog tionderankade Ovtcharov ledningen med 3-1 men när Anton övertog den vid 4-3 valde tysken att använda sin time-out som dock inte fick den effekt han hade hoppats på utan i stället var det Anton som drog ifrån. 4-3 blev 7-4 och sedermera 10-6. Tysken kämpade febrilt och tog poäng efter poäng och vid 10-9 valde Anton att ta sin time-out för att samtala med Blomquist. Källberg tappade nästa poäng men tog trots det hem setet med 10-12.

Även i tredje set var det Anton som hade kommandot och med undantag från inledningen ledde han hela tiden med några bollars marginal och skaffade vid 10-9 sin fösta matchboll. Tysken räddade denna och Anton skaffade sig ytterligare tre matchbollar i setet men "Dima" vann samtliga och även setet med 15-13.

Fjärde set blev jämnt och spännande och Anton skaffade sig på nytt matchbollar vid 10-8 men tysken tog fyra raka poäng och vann med 12-10.

2-2 och femte avgörande set. Anton fick en kanonstart och drog ifrån till 6-1 som blev 8-4, men återigen var tysken starkast när det skulle avgöras. Trots bra spel från Anton där han spelade mycket i mitten i stället för i hörnen kom tysken ikapp. 8-8 blev 9-9 och tillslut 11-9 till Dimitrij Ovtcharov som därmed tog hem matchen med 3-2 i set. 
– Det var generellt sett en bra match för mig där jag fick styra ganska mycket. Jag fick lägen efter egen serve och kunde returnera tajt och fick attackera mycket själv speciellt med min forehand vilket ofta var poänggivande, säger Anton Källberg om kvartfinalen och fortsätter:
– Han gör det bra och ger sig inte och jag har ex antal lägen att stänga matchen på men gör för mycket enkla och snabba misstag själv och får inte ens till spel om bollen utan missar returer och förstaöppningar, dåligt av mig bara. Om det är nerver eller bara ovana att spela vet jag inte. Så klart är jag väldigt besviken på mig själv att jag inte lyckas knyta ihop och göra det bättre när jag har en så otrolig chans och när jag känner mig som den bättre spelaren större delen av matchen.

Anton har under Star Contender-veckan slagit sex bra spelare och framförallt sticker segrarna mot de båda sydkoreanerna ut lite extra. 
– Jag tar med mig att jag gjort bra matcher kvalat in och slagit två koreaner. Idag var det väldigt segt och tråkigt att förlora men ändå ett tecken att jag är med i världstoppen och slåss mot de allra bästa. Jag känner att jag fortfarande kan utvecklas mycket och har mer potential inom mig så förhoppningsvis är jag bättre nästa gång. Jag får slå honom i framtiden och ta hem hela turneringen då i stället, avslutar en besviken Anton Källberg.

WTT Doha Star Contender
Herrsingel
Åttondelsfinal, onsdag 10 mars
Kristian Karlsson – Simon Gauzy, Frankrike, 3-0
(11-6, 11-7, 11-6)
Anton Källberg – An Jaehyun, Sydkorea, 3-0
(11-3, 11-5, 11-9)

Kvartsfinal, torsdag 11 mars
Anton Källberg – Dimitrij Ovtcharov, Tyskland, 2-3
(11-8, 12-10, 13-15, 10-12, 9-11)
16.00 (14.00 svensk tid), Kristian Karlsson – Darko Jorgic, Slovenien, bord 1

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenAnnons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info