Hoppa till sidans innehåll
Foto: SCHILLINGS MANFRED

WTT: Doha Star Contender

22 SEP 2021 10:37
Den internationella världstouren WTT fortsätter med en ny tävling. Denna tävling spelas i Lusai Sports Arena i Doha, Qatar, mellan 22-25 september, kvalspel 20-21/9.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2021 10:37

Som enda svensk på plats i Doha är Kristian Karlsson seedad som nummer 11 i singelturneringen med många välkända namn före sig i seedningslistan exempelvis bronsmedaljören och europaettan Dimitrij Ovtcharov från Tyskland men också andra namn som Hugo Calderano (BRA), Jang Woojin (KOR) och Liam Pitchford.

Ett således starkt startfält där Kristian i egenskap av att vara seedad slipper kvalspela samt stå över den första omgången i huvudturneringen. Imorgon ställs Kristian antingen mot Togami från Japan (världsranking 106) eller mot klubbkompisen från Düsseldorf Qiu Dang (Tyskland, världsranking 52).

– Jag siktar på att försöka höja spelet lite att spela lite bättre på match, säger Kristian inför tävlingen. Det gäller att slappna av lite och inte tänka för mycket, fortsätter Kristian som under Top-16 berättade att hans självförtroende inte var på topp den senaste tiden. 
– Jag kommer direkt från Grekland (Top-16 spelades där) och har suttit i karantän här ett tag vilket gör att uppladdningen inte är optimal men det är var det är och jag ska gå in i hagen och försöka ha kul, avslutar Kristian.Andra omgången
Kristian Karlsson – Shunsuke Togami, Japan 3-0
(14-12, 13-11, 11-9)

Kristian fick en tuff start på det första och det andra setet mot den snabbe och hårt spelande japanen Togami. Men Kristian tog upp underläge i båda seten och lyckades efter starkt spel på de första bollarna i varje poäng och inte minst i egen serve ta hem de två första seten med minsta marginal och efter räddade setbollar. Kristian serve med underskruv, en så kallad "hackserve" rönte stora framgångar och just på den serven är Kristian en av de allra vassaste i världseliten. 

Tredje setet stod länge och vägde mellan de två spelarna. Återigen skulle de inledande bollarna i varje poäng vara avgörande och återigen skulle Kristian vara den vassare av de två och då inte minst returen vid 9-9 där Kristian med en smart undanläggning lurar japanen. På sin första matchboll lyckas Kristian återigen hålla undan för japanens attack som missar med en decimeter och Kristan kan vråla ut sin glädje och knyta näven i segergest.

I åttondelsfinal väntar fransmannen Simon Gauzy rankad nummer 19 i världen och seedad femma i tävlingen. Matchstart klockan 16.30 idag (23/9)

- Det var en väldigt bra match. Togami har gjort väldigt bra resultat på sistone och slagit bland annat Harimoto (Tomokazu) vid två tillfällen nyligen. Jag spelade väldigt bra och med härlig "fighting spirit" så det ta jag med mig och vidare på, säger Kristian Karlsson om sin segermatch.

Åttondelsfinal
Kristian Karlsson – Simon Gauzy, Frankrike, 0-3
(6-11, 2-11, 8-11)

I åttondelsfinalen mot fransmannen Simon Gauzy blev det betydligt tuffare. Gauzy, rankad på 19:e plats i världen, fick matchen dit han ville och kontrollerade den från start till slut. 

Hemsida
Resultat

Webbsändningar
Bord 1
Bord 2-4 + kval

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Youth Star Contender
19-23/10, Wladyslawowo, Polen
Resultat

pingiskanalenAnnons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info