Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sabirov Sali

WTT Kazakhstan: Mattias och Anton finalföll

18 SEP 2022 14:52
Efter 2-0 i set i finalen fanns goda förhoppningar om en titelvinst i dubbel i WTT Contender i Kazakhstan för Mattias Falck och Anton Källberg. Tyvärr visade sig Lin Yun-Ju och Liao Cheng-Ting lite för starka och tog via tre raka set hem segern.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2022 14:52

Pingis kan vara svår att förklara ibland. Det enda man med säkerhet vet att det svänger fort.

Från att i stort sett inget fungerat i öppningssetet för Anton Källberg och Mattias Falck samtidigt som taiwaneserna helt enkelt hållit bollen på bordet, tog matchen en oväntad vändning. Vid 3-7 tydde det mesta för setledning för Lin Yun-Ju och Liao Cheng-Ting, som vi svenskar minns från hans tid i BTK Kävlinge för några år sedan. Då lossnar det ordentligt och taktiskt vinner Anton och Mattias resten av poängen och plötsligt är det 11-7.

Andra set ser ut att bli en kopia av det första. Taiwaneserna går fram till 5-1 efter ungefär samma mönster som i första. Då hittar Anton och Mattias både vinklar och vassa returer och ångar på fram till 8-5. Taiwaneserna kom tillbaka med fyra raka poäng innan Anton och Mattias på nytt tryckte på gaspedalen och vann med 11-9.

Lin verkade märkt av förlusten i singelfinalen. Lin gick där fram till 3-0 i set mot tsken Ruwen Filus, som slog ut Anton Källberg i kvarten, och såg ut som en mästare. Filus vände på steken och vann på ett imponerande sätt med 4-3.

I tredje set lyckades Lin tydligen skaka av sig singelförlusten. Taiwaneserna fick lite andrum då de ryckte till sig ett par bollars försprång och denna gång hade svenskarna inget motmedel.

I fjärde tog taiwaneserna tidigt initiativet och höll undan säkert till 11-5 varefter vi stod inför ett avgörande set. Här kom Anton och Mattias på nytt i tidigt underläge och stärkta av ledningen fick de in det mesta, för att inte säga allt.

Mattias Anton på podiet.jpg

Förlust i finalen är förstås inte roligt, men en finalplats i dubbelklassen var ändå en fin framgång för Mattias Falck och Anton Källberg.

 

WTT Contender Almaty, Kazakhstan
Herrdubbel

Final

Söndag 18 september

Mattias Falck/Anton Källberg-Lin Yun-Ju/Liao Cheng-Ting, Taiwan 11-7, 11-9, 7-11, 5-11, 1-11

Foto: Per Hällström, WTT

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info