Hoppa till sidans innehåll
Foto: SCHILLINGS MANFRED

WTT Macao: Mattias besegrade toppseedade Xu Xin

27 NOV 2020 13:17
Mattias Falck vann i kvartsfinalen av WTT i Macao med 3-1 i set över den toppseedade kinesen Xu Xin och avancerar med det fram till semifinal.
  • Uppdaterad: 27 NOV 2020 13:17

Mattias Falck gick in i kvartsfinalen med vetskap om att han aldrig tidigare besegrat sin motståndare, Xu Xin. En vetskap som såklart även Xu Xin hade och som kanske var anledningen till att Xu Xin valde Falck som motståndare i kvartsfinalen. Xu Xin hade som toppseedad möjligheten att bestämma vem han ville möta och valde då Falck, ett dåligt val skulle det visa sig.

Inför matchen kommenterade Falck sina tidigare möten med Xu Xin och sin nuvarande form på följande sätt:
"Jag har mött honom några gånger tidigare och han har då passat mig rätt illa. Tror dock att det hade mer att göra med att jag helt enkelt inte var tillräckligt bra då, säger Mattias om mötet med Xu Xin.
Jag är i fin form och har två bra turneringar i ryggen så det ska bli väldigt roligt och jag ser fram emot matchen, fortsätter Mattias."

Matchen
Att Falck de senaste veckorna haft en fin form har vi sett och nu kom ännu ett bevis på detta. 
Falck inledde matchen mot Xu Xin strålande och drog ifrån i början av det första setet. Aggressivt forhandspel och med sin världsklassbackhand skaffade sig Mattias en bra utgångsläge genom att vinna setet och ta ledningen med 1-0.
I det andra setet såg vi samma spel och tendenser fram till ledning med 8-5 där det började vända och snart stod det 10-10. Mattias som ofta är väldigt stark i jämna lägen gav prov på detta nu också genom att ta hem "golden point"  och införskaffade sig med det en 2-0 ledning i set. 
Det tredje setet dominerades totalt av Xu Xin och blev en klar seger med 11-2 och reducerad ledning med 2-1 i set.
Som åskådare kan man då bli orolig över skiftet i spelet och att momentum nu låg i kinesens favör. Men då är det tur att det inte är en själv som spelar utan Mattias Falck för han klev in i fjärde set med en självklarhet och ett lugn som inte lämnade mycket övrigt att önska. Klar dominans från början til slut och segern med 11-8 som till och med kunde ha varit större.

Om formen och matchen
– Jag är naturligvis väldigt glad över segern och lite extraskönt var det då han valde mig som motståndare, säger Falck. Han har ju haft ganska lätt för mig tidigare så det var nog därför han valde mig före de andra.
– Jag har spelat väldigt bra de senaste veckorna. Jag är rappare och snabbare nu, formen är väldigt bra så jag kände mig positiv inför matchen och trodde på mig själv. När jag dessutom fick en så bra start med några fina forehandpoäng på hans låga skruvöppning så blev han nog konfunderad, det är något jag haft problem med i hans spel tidigare men nu var det bara att spela ut, berättar Falck.
–  Jag spelad bra hela matchen med undantag för tredje set där jag kom fel in på det med servereturerna och då gick det undan men i övrigt så är jag väldigt nöjd med min match och inte minst resultatet, avslutar Falck sin sammanfattning av den fina segern över Xu Xin.

Vad händer nu?
I och med segern är Falck klar för semifinal där han ställs mot vinnaren av Wang Chuqin (segrare i SOC 2019) från Kina eller Hugo Calderano (världssexa) från Brasilien.

– Det spelar ingen roll egentligen vem jag möter, säger Falck. De är båda två väldigt bra spelare och har förvisso väldigt olika spelstilar men jag är så trygg i mitt eget spel att jag mest ser fram emot att få spela nästa match, säger Falck. Men det är i och för sig lite extra gött att besegra kineserna och det fortsätter jag gärna med, avslutar Falck lite lurigt och med en vink om vem han kanske helst vill möta?

Matchpasset startar imorgon klockan 11.30 (svensk tid) men spelordningen är ännu inte fastställd. När mer information finns så kommer vi att uppdatera hemsidan.

Kvartsfinaler:
Lin Gaoyuan, Kina – Fang Bo, Kina, 3-1
(10-11, 11-7, 11-9, 11-5)

Jeong Youngsik, Sydkorea – Ma Long, Kina, 2-3
(8-11, 7-11, 11-10, 11-9, 5-11)

Mattias Falck, Sverige – Xu Xin, Kina, 3-1
(11-7, 11-10, 2-11, 11-8)

Wang Chuqin, Kina – Hugo Calderano, Brasilien, 3-1
(11-10, 8-11, 11-4, 7-11, 11-9)

Semifinaler (28 november)
Lin Gaoyuan, Kina – Ma Long, Kina
Mattias Falck – Wang Chuqin, Kina

För alla resultat klicka här.
För all turneringsinfo klicka här.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info