Hoppa till sidans innehåll
Foto: RG/ITTF

WTT Macao: Premiär för nya världstouren

24 NOV 2020 12:00
Imorgon (24/11) startar den första tävlingen inom ITTF:s nya tävlingsformat World Table Tennis (WTT). Denna första tävling är enligt ITTF själva en "uppvisningstävling" där de testar ett nytt tävlingssystem. Tävlingen spelas i Macao 25-29/11.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2020 12:00

16 herrar och 16 damer är inbjudna till denna första tävling inom WTT-konceptet, Mattias Falck är enda svensk som är med och han är seedad nummer sex i tävlingen.

Det nya tävlingssystemet är annorlunda än ett traditionellt system och beskrivs av ITTF här. För Mattias Falcks del innebär systemet att han först startar i övermorgon och möter då den näst lägst rankade vinnaren från matcherna som spelas imorgon (Battle One). 

WTT

Tiden i bilden ovan är angiven i lokal tid, 14.00 motsvarar 07.00 i Sverige och då det är ett rullande spelschema så är starttiden för Mattias Falcks match (den andra matchen i session 2) är osäker men uppskattningsvis kan den starta vid 07.45.

Matcherna spelas i denna omgång (Battle round 2) spelas i bäst av fem set, först till 11 i alla set utom i ett eventuellt femte set som måste vinnas med två poängs marginal. Vinnare i denna omgång avancerar till kvartsfinal.

– WTT-tävlingen i Macao är en del i ITTF:s nya satsning framåt och under 2021 så kommer WTT-konceptet säkert att hitta sin rätta form. Rent omedelbart så känns det som ett enda stort experiment med både räkning och spelform, vilket självklart gör att det sportsliga värdet droppar en del. Vi är dock positiva till att Mattias har fått en individuell inbjudan, då det är klart bättre att vara med än att stå utanför i detta läget, säger Svenska Bordtennisförbundets Sportchef Mikael Andersson om tävlingen i Macao.

SBTF kommer att rapportera löpande från tävlingen och förklara spelsystemet allt eftersom den fortgår. Vi kommer även att komplettera med länkar till eventuella webbsändningar.
För den som själv vill läsa på om tävlingen hänvisar vi enligt tidigare till följande sida.
Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info