Hoppa till sidans innehåll

WTT: Succé i Tunis

30 OKT 2021 17:03
Dubbla finalvinster för våra svenska spelare på WTT i Tunisien där Linda Bergström och Stina Källberg dubbelklassen för att sedan se Anton Källberg ta hem singelklassen. Vilken succé för Sverige!
  • Uppdaterad: 30 OKT 2021 17:03

Det hör inte till vanligheterna med svenska segrar på världstouren och nu på WTT i Tunis så vanns alltså två klasser av Sverige.

Linda Bergström och Stina Källberg som igår (29/10) kunde ta sig till final efter att ha vunnit med 3-0 över det italienska paret Piccolin/Vivarelli fick i dagens final en mycket tuffare match. Kanske var det finalnerver men spelet som sett så fint ut var inte lika vasst denna gång.

- Spelet kändes lite skakigare än dom andra matcherna, vi kände av lite nerver i början av matchen och i slutet på skilje. När vi vågade vara bestämda funkade spelet väldigt bra och då styrde vi spelet, berättade Linda och Stina om matchen.

Nerver till trots så kom svenskorna att dra det längsta strået och ta hem segern via 11-9 i det sista och avgörande setet via en taktisk förändring som ledde till triumf.
- Vi vann för att vi vågade i slutet på skilje. Vi valde att jag skulle serva en annan serve vid 9-9 och det gav bra utdelning, berättar Linda. Väldigt roligt att vinna en titel! Det ger oss motivation och självförtroende till framtida tävlingar när vi spelar dubbel tillsammans, säger de båda vinnarna tillsammans.


Foto: WTT

Final, 30 oktober
Bergström/Källberg-Rachel Moret/Daria Trigolos Schweiz/Belarus 3-2
(10-12, 11-5, 11-7, 7-11, 11-9)

Bara ett par timmar efter att Linda Bergström och Stina Källberg vunnit sin dubbelklass var det dags för Anton Källberg att kliva in i finalhagen i Tunis. Anton som sent igår vann en dramatisk match över Aruna från Nigeria ställdes nu mot sin lagkompis från Düsseldorf, tysken Qiu Dang. En motståndare han såklart därmed känner väl. Qiu Dang ingår i det en tyska EM-truppen som tidigare i höstas vann EM och var där högst delaktig i deras turneringsseger han är dessutom obesegrad precis som Anton är i den tyska Bundesliga, en toppspelare på väg uppåt. 

Som vi alla vet så kommer Anton Källberg från en pingisfamilj och då ska inte minst hans syrra nämnas som just segrat och sedan ett par år etablerat sig i seniorlandslaget men även Qiu Dang kommer från en pingisfamilj där båda föräldrarna spelat i det kinesiska landslaget och brorsan hans spelat i såväl Bundesliga som i Pingisligan by STIGA för BTK Rekord. Kuriosa kring Qiu Dang är att han är den första manliga spelaren i det tyska landslaget att spela med pennfattning. 

Matchen mot Qiu Dang blev hård, hårdare än vad en seger med 4-0 från början antyder. Tre av vinstseten avgjordes med två bollars marginal och två av seten först efter "förlängning" av setet och 10-10. Anton som på senare år har fått ta större och större ansvar i viktiga matcher och som får vara med i hetluften allt oftare kanske denna gång hade det till sin fördel.

- Jag gick in i matchen och hoppades att jag skulle kunna hålla uppe spelet från gårdagens semifinal och vara ännu mer konsekvent. Vi har ju såklart tränat mycket och även mötts på match några gånger tidigare så kände att jag hade en ganska klar plan på vad ha behövde göra för att få honom osäker, säger Anton om hur han funderade inför matcher.
- Sen att det blev 4-0 var kanske inte rättvist utan att han kunde ha vunnit 1 eller 2 av dem seten. Jag hade lite marginaler på min sida vid de jämna lägena som hjälpte till 🙂. Jag returnerade stabilt och spelade bättre backhand än normalt, som gjorde stor skillnad i matchen, Anton analyserar nyckeln till segern.
- Det betyder såklart mycket att lyckas vinna en tävling med såpass många bra spelare på plats. Så jag tar absolut med mig mycket självförtroende till Slovenien om en vecka, avslutar Anton.

Anton kunde efter fyra vunna set sträcka armarna i luften i en segergest som vinnare av WTT Tunis 2021.
GRATTIS!


Foto: WTT

Semifinal, 29 oktober
Anton Källberg-Quadri Aruna, Nigeria 4-3
(10-12, 11-7, 8-11, 11-5, 4-11, 11-7, 11-7)

Final, 30 oktober
Källberg-Qiu Dang 4-0
(13-11, 11-9, 11-7, 12-10)

Samtliga resultat
  

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Bordtennis-VM 2021
23-29/11, Houston, USA
Information
Resultat
Webbsändning (bord 1-2)

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info