Hoppa till sidans innehåll

WTT Tunis: Finaklara

29 OKT 2021 13:50
Fina framgångar på WTT i Tunis där
  • Uppdaterad: 29 OKT 2021 13:50

I den tunisiska huvudstaden Tunis fick vi lagom till lunchtid på fredagen se Stina Källberg och Linda Bergström enkelt demontera det italienska paret Vivarelli/Piccolini med 3-0 i set. Fint samarbete låg bakom framgången som huvudpersonerna själva kommenterar så här:

- Vi spelade väldigt stabilt och styrde spelet hela tiden. När de spelade passivt tog vi lägena vi fick och då behövde dom göra svåra saker för att vinna poängen, berättar Linda och Stina. Vi har spelat bättre och bättre för varje match. Vi har inte spelat så mycket tillsammans tidigareså det känns som att vi lär oss hela tiden vad som funkar bra för varandra ju mer vi spelar ihop, fortsätter de tillsammans.

- Det hade varit väldigt kul om Filippa också hade lyckas vinna deras semi så det hade blivit en svensk final men nu blev det ju inte så.  Sen hoppas vi såklart att vi kan fortsätta spela så här bra nu hela vägen och knipa titeln, avslutar Linda och Stina innan de drar iväg till hotellet för att ladda inför morgondagens finalmatch.

Semifinalresultat, 29 oktober
Bergand/Mischek, Österrike – Rachel Moret/Daria Trigolos Schweiz/Belarus 0-3
(6-11, 5-11, 7-11)

Bergström/Källberg–Giorgia Piccolin/Debora Vivarelli, Italien 3-0
(11-6, 11-5, 11-9)

Final, 30 oktober
Klockan 12.00 Bergström/Källberg-Rachel Moret/Daria Trigolos Schweiz/Belarus


Foto: Manfred Schillings

För herrarna så lyckades inte dubbelspelet lika bra som för damerna men Anton Källberg visade fortsatt fin klass när han i sin kvartsfinal i singelspelet mötte rumänen Ionescu, en spelare han besegrade så sent som på EM i Cluj för bara en kort tid sedan. Segern i Cluj skrevs till 3-1 i set för svensken nu skulle Anton inte behöva förlora något enda set. Svensken var dock illa ute i starten av det tredje setet då han låg under med 1-5 men där kändes som om han kopplade på motorn och växlade upp, nio raka poäng la grunden för en seger i det tredje setet med 11-6. Avancemang för Anton till semifinal.

- Det var ingen match med mycket skönspel men jag lyckades få honom att göra många snabba misstag, säger Anton om matchen mot Ionescu. Jag kände att jag behövde skruva upp noggrannheten lite och returnera mer långt än vad jag började med och då blev till sist avgörande, fortsätter han, Semifinalen blir en tuff match såklart vem det än blir så, kan inte säga att jag föredrar någon över den andra, avslutar Anton samtalet innan uppladdningen för fredagskvällens match ska spelas.

Kvartsfinal herrsingel, 29 oktober
Anton Källberg-Ovidiu Ionescu, Rumänien 3-0
(11-9, 11-8, 11-6)

Semifinal, 29 oktober
Klockan 22.00Anton Källberg-Quadri Aruna, Nigeria eller Jakub Dyjas, Polen

Resultat
Webbsändningar
Huvudrunda (bord 1)
Huvudrunda (bord 2-4)

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Bordtennis-VM 2021
23-29/11, Houston, USA
Information
Resultat
Webbsändning (bord 1-2)

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info